Digitalk
Image default
Financieel

Voordelen en kenmerken van gouden leningen

Gouden lening krijgen:

Heeft u dringend geld nodig en heeft u gouden sieraden bij u? In plaats van een huwelijkslening of een studielening aan te vragen, kunt u ervoor kiezen om een goudlening aan te gaan.

Dit type lening zal voorzien in de dringende behoefte aan geld op korte termijn.

Nadat u het geld heeft terugbetaald, krijgt u uw goud terug. Dit is veel beter dan het goud verkopen om het geld te krijgen.

Definitie van gouden lening

Als je je gouden sieraden verpandt aan een geldschieter in ruil voor een lening, dan wordt dat doorverwezen als een goudlening in Nederland. Dit bedrag betaalt u later terug in de periode die u met de bank heeft afgesproken. De looptijd van de lening is meestal van korte duur en varieert van 3 maanden tot 12 maanden. De lening is minder inspannend dan het aanvragen van een gewone instantlening.

De banken hebben ook een limiet:

De kredietverstrekker schiet meestal een percentage van de waarde van uw goud voor als lening. Verschillende factoren zijn van invloed op de kosten van de lening die u krijgt van de persoonlijke lening aanbieder. De waarde van uw goud bepaalt het investeringsbedrag.

  • De goudlening heeft een lagere rente en u kunt deze dus sneller betalen door de EMI te verhogen.

  • zuiverheid van het goud bepaalt de hoeveelheid krediet die u van de bank krijgt.

Aanvraagproces

Het aanvraagproces is eenvoudig en kan door iedereen gedaan worden zolang omdat ze een PAN-nummer hebben. Het primaire onderpand bij dit type lening is het goud, dus zowel werknemers als zakenmensen komen in aanmerking.

U moet ook uw identiteitsbewijs en een bewijs van uw adres hebben. Sommige kredietverstrekkers zullen u om meer documentatie vragen, zoals de PAN-kaart of de Aadhaar-kaart, van waaruit ze hun klantinformatie zullen zoeken.

Lees ook: wat is voorraadfinanciering

De kredietverstrekker zal, na de waarde van uw goud te hebben beoordeeld en de documenten te hebben ontvangen, de lening goedkeuren. Sommige aanbieders doen ook een taxatie van uw woning. De geldschieter crediteert dan het afgesproken bedrag op uw rekening.

Belangrijk bij het verpanden van uw goud is:

  • Zorg ervoor dat u uw lening exact kent – waarde

  • Verzekering van creditcards

  • Controleer voldoende opties om er zeker van te zijn dat je de beste optie krijgt.

  • Nee, je goud, op deze manier weet je je waarde om te voorkomen dat je wordt gewisseld.

  • Zorg ervoor dat u uw EMI-opties begrijpt.

Bekijk voldoende opties zodat u kunt vergelijken en de beste deal kunt vinden.

 

https://spaarbuidel.nl/zakelijke-lening/