Digitalk
Image default
Electronica en Computers

Wat zijn kantoorprinters en welke moet je nou kiezen?

In dit artikel gaan we praten over kantoorprinters. We zullen uitleggen wat ze precies zijn en waarom het handig is om ze met elkaar te vergelijken. Ook zullen we bespreken wat het verschil is tussen printers voor kleine kantoren en grote kantoren. Tot slot zullen we kijken naar welke printer wordt gezien als de beste kantoorprinter. Lees dus verder!

Refurbished printers

Het maakt niet uit of je een bedrijf hebt waar veel geprint wordt, een copyshop hebt of zelfstandig ondernemer bent die veel facturen print, een goede printer is belangrijk. Er zijn verschillende soorten printers, zoals zwart-wit printers of A3-kleurenprinters. Maar een goede printer hoeft niet per se nieuw te zijn. Eigenlijk kunnen refurbished printers zelfs beter werken dan een nieuwe printer. Hij print snel en de kwaliteit is goed. Daarnaast zijn de kosten per pagina vaak lager bij een opgeknapte printer dan bij een nieuwe. Niet alleen zijn de kosten lager bij gebruik, maar ook bij de aanschaf. Door te kiezen voor een opgeknapte printer kun je geld besparen, dat je weer kunt gebruiken voor andere dingen.

Soorten printers

Er zijn verschillende soorten kantoorprinters te koop die passen bij verschillende kantoorsituaties. Als je een printer nodig hebt voor een klein kantoor, dan zal deze meestal langzamer printen en minder papier kunnen bevatten. Ook zal hij vaak kleiner van formaat zijn. Als je een groot kantoor hebt met veel medewerkers en veel printwerk, dan heb je grotere printers nodig. Deze printers kunnen sneller printen en hebben meer ruimte voor papier.

Waar moet je op letten bij het kopen?

Als je een goede printer wilt voor je kantoor, zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Een goede printer voor op kantoor moet snel en betrouwbaar zijn, en ook mooie prints maken. Het is ook belangrijk dat de printer een goede prijs heeft voor wat je ervoor krijgt.

Desktop printer of kantoorprinter

Als je moet kiezen tussen een kantoorprinter en een desktop printer, zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Desktop printers zijn erg populair voor thuisgebruik of als je niet veel ruimte hebt. Ze kunnen betaalbare prints met kleuren maken op A4-formaat, wat handig is. Sommige modellen kunnen zelfs op A3-formaat afdrukken, zowel in zwart-wit als in kleur, ondanks hun kleine formaat. Of je nu een eenvoudige printer wilt die alleen in zwart-wit op A4-formaat print, of een veelzijdige printer die op A3-formaat in kleur kan printen, er is altijd een optie die aan je behoeften voldoet.