Digitalk
Image default
Dieren

Hoe een wespennest snel verwijderen?

Voordat je wespen zelf verwijderen kunt, dien je het wespennest te vinden. Het is niet mogelijk om wespen te bestrijden, zonder dat je het wespennest hebt gevonden. Een wespennest ziet er uit als een kegel en is grijsachtig van kleur. Merk je de wespenoverlast in het voorjaar op, dan is het wespennest vaak nog niet zo groot, later in het seizoen kunnen er wel 1000 wespen in een wespennest zitten.

Hoe werkt een wespennest verwijderen?

Wil je wespen zelf bestrijden, onderneem dan de volgende stappen:

Houd in de gaten waar de wespen telkens heen vliegen. Zie je ergens wespen telkens af aan vliegen, dan heb je waarschijnlijk de invliegopening van het wespennest gevonden. Heb je dat eenmaal gevonden, hangt het van de locatie van het wespennest en de omvang van het wespennest af hoe makkelijk het wespennest te bestrijden is. Is het wespennest te groot of hangt het wespennest op een onmogelijke locatie, ga dan niet zelf het wespennest bestrijden. Dit brengt teveel risico met zich mee. Voor een effectieve wespenbestrijding laat je een professionele ongediertebestrijder langskomen.

 Zelf wespennest verwijderen?

Heb je het wespennest gevonden en wil je nu beginnen met het zelf bestrijden van het wespennest? Hierbij en kort stappenplan of hoe je een wespennest verwijderen. Zorg allereerst altijd voor beschermende kleding. Het beste is het dragen van een wespenpak, alle lichaamsdelen moeten bedekt worden, want wespen steken gemakkelijk door een spijkerbroek heen. Voor je het in de gaten hebt, heb je al een wespensteek te pakken. Wacht bij voorkeur dat totdat de wespen ’s avonds in het nest zitten. Zorg ervoor dat er geen andere mensen rondom het nest staan en houd kinderen en huisdieren al helemaal uit de buurt. Als de bestrijding niet goed gaat, kunnen de wespen agressief worden en vliegen alle wespen uit het wespennest. Wil je graag een professionele wespenbestrijder bij jou uit de buurt? Kjijk dan online voor de beste bestrijder.