Digitalk
Image default
Dienstverlening

RFID-technologie voor bibliotheken

Wist u dat RFID-technologie niet alleen een revolutie teweegbrengt in verschillende segmenten zoals de industrie, de kleinhandel en de logistiek, maar ook een revolutie teweeg kan brengen in het dagelijkse leven van uw bibliotheek? Meer informatie over RFID bibliotheek.

Met de RFID-technologie voor bibliotheken wordt de routine van het uitlenen van boeken veel sneller, evenals de inventarisatie, aangezien de technologie het gebruik van apparatuur voor zelfbediening en automatische periodieke inventarisaties mogelijk maakt, waardoor het beheer van uw bibliotheek veel dynamischer wordt.

 

Anti-diefstal systeem

Een anti-diefstalsysteem van RFID bibliotheek technologie bestaat in wezen uit portalen – of antennes -, bureaulelezers en tags. Met dit basissysteem kunt u de uitleen en teruggave al in een paar eenvoudige stappen uitvoeren vanaf het plaatsen van de boeken op het werkstation.

Met RFID bibliotheek kunnen verschillende artikelen tegelijk worden verwerkt, waardoor de talloze herhaalde processen van uitlenen en inleveren, zoals dat bijvoorbeeld gebeurt bij het gebruik van een elektromagnetisch anti-diefstalsysteem, worden verminderd.

 

Inventaris

Naast de dagelijkse uitleen- en teruggaveverrichtingen kan met een RFID-technologiesysteem de inventarisatie op een veel eenvoudigere manier worden uitgevoerd zonder dat het boek uit de rekken hoeft te worden gehaald.

Het is belangrijk te benadrukken dat de RFID bibliotheek op grote schaal wordt gebruikt voor voorraadbeheer, activabeheer en activabeheer, d.w.z. dat met deze technologie niet alleen de bibliotheek, maar de hele instelling zal profiteren van de voordelen van RFID door het gebruik ervan uit te breiden tot activabeheer, beheer en toezicht van toegang en verkeer, enz. naar andere sectoren.

 

Automatisering

Een andere mogelijkheid die door een RFID-systeem wordt geboden is de automatisering van uitleen- en teruggaverrichtingen vanaf zelfbedieningsterminals.

In deze terminals kan de student autonoom de lening uitvoeren, teruggeven of verlengen. De self-service terminals zijn toegankelijk via gebruikers login en paswoord met RFID of barcode. De bediening is eenvoudig en intuïtieve schermen helpen de gebruiker bij elk van de stappen.

 

Modern ontwerp

Naast alle hierboven beschreven kenmerken, kunnen wij het moderne ontwerp van de RFID-technologiesystemen voor bibliotheken toevoegen. Naast de traditionele portalen is er ook de mogelijkheid om antennes te gebruiken, die aan het plafond kunnen worden geïnstalleerd of zelfs in plafonds van gips of hout kunnen worden ingebouwd.