Digitalk
Image default
Bedrijven

Dit stappenplan helpt je bij stroomstoringen

Altijd al een stappenplan willen hebben die je kan gebruiken om een stroomstoring op te lossen? Hieronder kan je dat juist vinden. Dit stappenplan is vooral handig omdat sommige stroomstoringen zelf op te lossen zijn zonder de hulp van een elektricien. Let er wel op dat het in sommige gevallen beter is om een elektricien in te schakelen, dit is vooral beter omdat je eigen veiligheid op het spel staat. Bij het verkeerd oplossen van een stroomstoring kan er namelijk brand ontstaan of erger.

Het stappenplan voor een stroomstoring oplossen

Stap 1: Het begint natuurlijk bij een stroomstoring, na de storing kan je nagaan waar de stroom is uitgevallen. In het hele huis of alleen achter een bepaalde groep? 

Stap 2: Nadat je erachter bent gekomen waar de stroom is uitgevallen kan je alle elektrische apparaten die aangesloten zijn op een contactpunt eruit halen. Dit is dus in het hele huis of alleen achter de bepaalde groep. 

Stap 3: De stroom aanzetten is de volgende stap. Als de stroom niet aangaat dan zit er dus een probleem dieper in de meterkast, op dit punt is het dan ook beter om een ervaren elektricien in te schakelen.

Stap 4: Nadat de stroom aan is gezet kan je rustig weer alle apparaten aansluiten op de contactpunten. 

Stap 5: Als de stroom weer uitvalt dan kan het probleem liggen bij een elektrisch apparaat, vaak is het laatste apparaat wat je hebt aangesloten het probleem. Haal hem eruit en zet de stroom weer aan. Blijft de stroom aan dan kan je weer verder met alles aansluiten. 

Stap 6: Zijn alle apparaten aangesloten en valt de stroom alsnog uit? Het probleem ligt dan hoogstwaarschijnlijk dieper in de meterkast, ook hierbij is het beter om een gespecialiseerde elektricien in te schakelen. Als de stroom aan blijft dan is het opgelost.