De meerwaarde van een elementenbegroting en een bouwcalculator voor uw project

Voor een bouwproject zijn inzicht omtrent diverse onderdelen van het project van groot belang, zowel een elementenbegroting als een bouwcalculator leveren hier een belangrijke bijdrage aan. Deze twee taken kunnen alleen optimaal uitgevoerd worden als u beschikt over zowel uitgebreide ontwerpen vol details als modellen vol specificaties. Het belang van de ontwerpfase moet dan ook niet onderschat worden.

Gebouwen hebben fundamenten. Op dit fundament wordt de rest van het gebouw gebouwd. De ontwerpfase moet u zien als het fundament. Een goede ontwerp maakt duidelijk wat u nodig heeft, hoeveel dit ongeveer gaat kosten en hoe lang u met de werkzaamheden bezig bent. Op basis van een definitief ontwerp kunt u tevens een elementenbegroting en een bouwcalculator laten uitvoeren.

Waarom kiezen voor een elementenbegroting en een bouwcalculator?

Wanneer er een definitief ontwerp op tafel ligt, wordt deze gebruikt om een elementenbegroting uit te voeren. Hierbij wordt in hoofdlijnen duidelijk wat de kosten zijn die gepaard gaan met de uiteenlopende onderdelen van het bouwproject. Denk aan de materialen, maar ook de constructieve gegevens. Een calculatiebureau met veel ervaring schat het beste in wat de verwachte kosten gaan worden.

Om een bouwcalculator optimaal uit te laten voeren, zult u behoefte hebben aan 3D modellen van uw ontwerp. Deze kunt u laten maken, onder meer door een bureau zoals Kiewiet Bouwadvies, die deze modellen gebruikt om de bouwcalculator uit te laten voeren. Zo krijgt u calculaties van de benodigde materialen, maar ook de tijd die in het project gaat steken. Op basis hiervan kunt u een geoptimaliseerde planning maken.

De meerwaarde van deze specialist

Kiewiet Bouwadvies is een gespecialiseerd calculatiebureau met jaren aan ervaring op het gebied van zowel elementenbegrotingen als bouwcalculaties. Zij weten wat nodig is en wat u kunt verwachten tijdens het project. Hier houden zij dan ook rekening mee. Bovendien kunt u altijd bij hen terecht voor advies, om welk onderdeel van het project het ook gaat.