Digitalk
Image default
Bedrijven

Zo maak jij je tuin zomerproof

Maak de barbecue schoon

Ja, Nederland is een echt barbecueland geworden. Zodra de zon iets langer schijnt en het met een jas buiten prima uit te houden is, gaat de barbecue aan. Zorg ervoor dat je hem na die lange winterperiode nog eens goed schoonmaakt en check of je genoeg kolen en gas op voorraad hebt, zodat je jezelf en vrienden niet blij maakt met een dode mus.

Maak je tuinmeubels schoon

Je tuinmeubels kunnen weer tevoorschijn, maar ook deze zijn weer toe aan een schoonmaakbeurt. Mocht je meubels van kunststof hebben, dan kun je ze makkelijk afnemen met een natte doek. Bij houten meubelen moet je de meubels eerst lakken zodat ze weer tegen een stootje kunnen.

Het gras maaien

Ja, nu warmere maanden op komst zijn, is het belangrijk om je gazon goed bij te houden en het gras regelmatig te maaien. Een goede timing maakt veel uit, dus plan de maaibeurt als het gras droog is, want anders verstopt je grasmaaier supersnel.

Installeer een inground trampoline

Nu het zonnetje weer schijnt, zul je steeds meer buiten zijn en de kids natuurlijk ook. Wat is er fijner dan even een potje voetballen zodra het even kan? Als je een grote tuin hebt, kun je overwegen om een speeltoestel in de tuin te zetten. Denk aan een klimrek of inground trampoline.

Haal nieuwe bloemen

Maak je tuin extra vrolijk met nieuwe bloemen en planten. Een kleurige bloem breng meteen al wat zomer in de tuin ook al is het af en toe nog behoorlijk koud. Wil je altijd wat groen in je tuin? Dan moet je op zoek naar winterharde planten.

Maak het terras onkruidvrij

Zorg ook dat je terras er piekfijn uitziet. Haal bijvoorbeeld het onkruid weg en maak de meubels schoon met een doek. Wanneer het zonnetje schijnt, kun je meteen in je tuinstoel ploffen en genieten.

Ga op jacht naar een zwembad

Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen: op jacht naar een inground trampoline en een zwembad. Je weet: zodra er een hittegolf op komst is, zijn alle zwembaden zo uitverkocht. Wanneer je al een zwembad hebt, ingebouwd of niet, kun je die al een keer schoonmaken en checken op eventuele gebreken.

 

https://www.trampoline.nl/nl/trampolines/inground-trampolines