Digitalk
Image default
Bedrijven

soorten irrigatiepompen

Irrigatiepompen zijn ingedeeld in categorieën op basis van hun ontwerp en prestaties, en er zijn tal van opties voor het gebruik ervan. Het is noodzakelijk om de vorm van uw project af te stemmen op de vorm van uw project om te bepalen welke apparatuur het meest geschikt is om te voldoen aan de behoefte aan irrigatie van de plantage, dus het is essentieel om een zorgvuldige evaluatie te maken. Bekijk enkele van de meest gebruikte typen pompen:

 

Verplaatsingspomp

Die bommen verplaatsen het water door verplaatsing. Voorbeelden hiervan zijn zuigerpompen, membraanpompen, rollenbuizen, elektrische waterpompen en vuilwater dompelpomp. Dit type pomp werkt door een lange hendel op en neer te bewegen.

 

Het gebruik van een verdringerpomp is geschikt voor het verplaatsen van zeer dikke vloeistoffen, het creëren van zeer precieze debieten, het creëren van extreem hoge druk of het tuin sproeien. Een meststofinjector is de meest voorkomende toepassing van irrigatie voor een sproeier tuin.

 

Onderwatermotorpomp

Pompen volledig geïnstalleerd onder water. Dit is een enkele unit met pomp en elektromotor. Het belangrijkste doel is om te worden geïnstalleerd in een put, maar ze kunnen worden geïnstalleerd op de bodem van een vijver of stroming, indien geplaatst op de zijkant of gemonteerd op een kade.

 

Turbines en jetpompen

Een onderwater-centrifugaalpomp die door een as aan een bovengrondse motor is bevestigd. De motor draait de as die ervoor zorgt dat de waaier de pomp binnenkomt. Straalpompen zijn vergelijkbaar met Turbines, behalve dat ze helpen bij het verhogen van het water door het inslikken van water te sturen. Turbinepompen worden veel gebruikt in de irrigatie omdat ze efficiënt zijn en een hoge waterdruk kunnen genereren.

 

Versterkingspomp

Versterkingspompen onderscheiden zich van andere pompen omdat ze geen water uit een drukloze bron halen en het naar een andere locatie verplaatsen; in plaats daarvan worden deze pompen gebruikt om de druk van het water te verhogen dat zich al ergens bevindt.

 

Straalpomp

Een jetpomp is een stand-alone unit. Deze pomp wordt meestal gebruikt als een diepe putpomp, maar wordt eenvoudigweg in een put gedropt met slechts één voedingskabel en één waterleiding. Omdat deze put diep is, is het onderwater bijna geruisloos.

 

Centrifugaalpomp

Deze specifieke pomp maakt gebruik van een waaier (een roterend deel dat beweging in een apparaat overbrengt) die water snel in een behuizing of kamer laat draaien. De rotatie staat bekend als de centrifugale kracht. Deze kracht is verantwoordelijk voor het transport van het water door de pomp.

https://www.waterpompshop.nl