Digitalk
Image default
Bedrijven

Metaal slijpen

Moderne machines bieden tegenwoordig veelzijdige mogelijkheden voor metaalslijpen en hoogglanspolijsten. Dankzij innovatieve technologieën zijn er geen beperkingen voor de verwerking van metalen – ongeacht of het gaat om kleine platen of grote aluminium oppervlakken. Moderne machines openen volledig nieuwe perspectieven en bieden de juiste oplossing voor elke gewenste oppervlakteruwheid. De mogelijkheid dat de machines zelfstandig kunnen werken, dat is onbemand, zorgt ervoor dat de specialisten twee verschillende machines tegelijkertijd kunnen bedienen, wat op zijn beurt betekent dat de levertijden korter zijn en klanten een bijzonder aantrekkelijke prijs ontvangen. Benefit ratio.

Veel knowhow en aandacht voor detail – de wondere wereld van metaalslijpen

De moderne slijpmachines met lange riem kunnen platen met zeer royale afmetingen slijpen – ongeacht de dikte van de platen. Hoe dikker een plaat faalt, hoe moeilijker het is om het metaal te slijpen. Met name met betrekking tot zeer dikke, zogenaamde warmgewalste platen is veel knowhow vereist. De warmgewalste platen worden ook aangeduid met de afkorting 1D. Kenmerkend voor deze platen is hun taaie, dikke oppervlak, dat meestal putten heeft, soms ook beschadigingen en stoten. Dus voordat u de gewenste oppervlakteafwerking kunt bereiken, is het belangrijk om het oppervlak in de juiste volgorde te schuren. Met behulp van moderne machines is het mogelijk om de gewenste oppervlakteafwerking te bereiken. De voordelen van de innovatieve technologieën zijn dat de platen echt volledig kunnen worden gesneden, ongeacht hun afmetingen en de dikte van de plaat – zelfs dwars.

Speciale beschermende films voor metaalslijpen

Tijdens de verwerking worden alle producten voorzien van een beschermende film. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om producten eenvoudig in te pakken, en het uitgebreide assortiment biedt de juiste film voor elk materiaal en product, zodat ze veilig ter plaatse kunnen worden afgeleverd en effectief worden beschermd tijdens de verwerking. Dankzij hun materiaaleigenschappen zijn de films ook ideaal voor het snijden na schuren of polijsten. Hooggepolijste platen, die ook spiegelplaten worden genoemd, kunnen op verschillende kwaliteitsniveaus worden gepolijst. Het niveau Mirror 8 komt overeen met de hoogste kwaliteit, hoogglans spiegelplaten, die bijvoorbeeld in de halfgeleiderindustrie worden gebruikt.

Slijpen van handmatig metaal – complex vakmanschap met traditie

Naast mechanisch metaalslijpen is handmatig metaalslijpen een traditioneel ambacht dat veel gespecialiseerde kennis en ervaring vereist. Handmatig metaalslijpen maakt het verwerken van een breed scala aan materialen en vormen mogelijk, evenals het slijpen van afzonderlijke stukken of series, die professioneel worden vervaardigd volgens de vereiste specificaties.