Manieren om je teksten te promoten

Digitalk

Wanneer je een blog en/of eigen webteksten hebt gemaakt en deze zo veel mogelijk wil promoten kunnen we je hierin een aantal adviezen geven. Op deze manier zul je namelijk sneller meer bezoekers kunnen krijgen en ze zullen sneller geneigd zijn terug te keren. Door middel van online marketing technieken kun je beter in zoekresultaten terugkomen en veel bezoekers genereren.

Regel veel links op andere websites en houd je website goed bij

Een simpele manier om meer bezoekers te kunnen krijgen is door mensen of websites uit je zelfde doelgroep te benaderen. Je kunt hen simpelweg vragen een link uit te wisselen. Vaak moet je dan ook een webadres op jouw website vermelden maar wanneer je dit vaker doet zul je gaan stijgen in zoekresultaten van Google en je zult meer bezoekers krijgen. Zorg er ook voor dat de informatie op je website actueel is. Zorg er dus voor dat deze up- to- date is zorg er tevens voor dat de website goed en helder vormgegeven is. Vermijd ook zoveel mogelijk spel- en grammaticafouten. Je kunt ook zorgen voor een invulformulier of een e-mailadres waar mensen een bericht naar kunnen sturen. Zo kunnen je bezoekers contact met je opnemen. Wanneer je voor een duidelijke contactpagina zorgt waarin je ook aangeeft dat bezoekers op de hoogte gehouden kunnen worden van updates op je website, zullen ze sneller geneigd zijn weer terug te keren naar je website.

Maak gebruik van social media en gastblogs

Social media is dé manier die je kunt gebruiken om meer op te vallen op Internet. Je kunt op een snelle manier contact met jouw doelgroep zoeken. Denk hierbij aan kanalen als Facebook, Twitter of LinkedIn. Zeker Facebook kun je gebruiken om een uitgebreid netwerk op te bouwen. Je kunt hierdoor op een snelle manier nieuwe en bestaande fans vinden en zij kunnen ook je links of artikelen delen met andere mensen. Ook kun je je aanmelden voor een gastblog op andere websites. Vaak moet je hier wel voor betalen maar het is een manier om extra naamsbekendheid te kweken en je boodschap te verspreiden over Internet. Zoek naar blogs die relevant zijn naar het onderwerp van jouw blog.

Stel een nieuwsbrief op en organiseer een win- actie

Het kan ook zin hebben om een nieuwsbrief te maken door een tekstschrijver. Deze kun je dan op bepaalde momenten naar je bezoekers sturen. Hiermee kun je hen op de hoogte stellen van het laatste nieuws, de ontwikkelen van je merk en/of bedrijf en van speciale aanbiedingen. Ook kun je een win- actie opstellen. Je kunt bijvoorbeeld een leuk cadeau verloten of weggeven wanneer mensen zich aanmelden voor je nieuwsbrief. Promoot deze actie vervolgens op Facebook, Twitter en Instagram. Hierdoor zul je gelijk weer nieuwe bezoekers aantrekken.

https://www.textmakelaar.nl/