Digitalk
Image default
Bedrijven

Een intercomsysteem laten installeren

Heeft u interesse in een intercomsysteem? Of het nu gaat om uw eigen woning, om een appartementencomplex, of om een bedrijfspand: door middel van een intercom doet u makkelijk en veilig de deur open. En kiest u voor een model met camera? Dan heeft u ook nog eens zicht op de situatie. Dat is een uitkomt voor als u op een hoge etage woont of als u slecht ter been bent. Maar ook bedrijven die liever weten wie er voor de poort staat, profiteren hiervan. Met een intercomsysteem van Fontein Elektrotechniek heeft u direct contact met uw bezoeker.

Hoe werkt het intercomsysteem?

Een intercom bestaat in de kern uit twee delen. Binnen komt de binnenpost. Hier krijgt u signaal op het moment dat er een bezoeker aanbelt. Bij de buitendeur wordt de buitenpost geplaatst. Hier belt de bezoeker aan. Door middel van een microfoon, of in sommige gevallen een camera, kan hij of zij zich identificeren.

Een draadloos signaal

De meeste modellen intercomsystemen werken volledig draadloos. De signalen tussen de binnen- en buitenpost gaan via het mobiele netwerk of via internet. Dat betekent dat zij op flinke afstand van elkaar kunnen worden geplaatst. Ideaal voor in een appartement of voor een groot bedrijfsterrein. Bijkomend voordeel is dat deze intercoms vaak ook per smartphone te bedienen zijn. U hoeft dus niet ter plekke te zijn om te zien wie er bij u aan de deur staat, want dat kunt u op uw telefoon bekijken. U kunt zelfs op afstand mensen toegang geven tot uw woning, bijvoorbeeld als u op vakantie bent.

Veilig in gebruik

Een intercomsysteem is niet alleen gemakkelijk, maar ook zeer veilig om te gebruiken. Zeker als u in een groot appartementencomplex woont, is het een fijn idee als u weet wie er voor de deur staat voordat u open doet. Met name bij de VVE zijn intercoms dan ook erg geliefd. Met een camera verbetert u de veiligheid nog verder. In sommige gevallen is het ook mogelijk om deze camerabeelden op te slaan.

https://www.fonteinelektrotechniek.nl/