Digitalk
Image default
Bedrijven

2 redenen waarom jij gember perfect is om af te vallen

Als jij bezig bent met afvallen en wil je toch echt een maatje minder worden? Dan is gember een goed ingrediënt om aan je boodschappenlijst toe te voegen. Als je gaat afvallen met gember moet je niet denken dat de kilo’s er door alleen gember te eten en te drinken vanaf vliegen, maar het is wel een goede aanvulling op je gezonde voeding

 

Door gember zit je langer vol

Uit onderzoek is gebleken dat je door gember langer een vol gevoel ervaart. Hierdoor zal je minder snel gaan snacken. Snacken is vaak de reden dat afvallen niet lukt. Ook is het ervaren van een hongergevoel vaak niet goed voor het afvallen. Als je dus gember eet of drinkt dan zal je minder snel iets extra’s eten en dus ook minder snel calorieën aan komen.

 

Je bloedsuiker level wordt positief beïnvloed door gember

Je bloedsuiker spiegel staat in verband met het insuline level in je bloed. Als je veel insuline in je bloed hebt dan zal je veel vet opslaan. Dit komt omdat insuline glucose omzet in vetopslag. Als je bloedsuikerspiegel laag is, dus je weinig insuline in je bloed hebt, dan moet je lichaam de vetten die in je lichaam zitten gaan gebruiken om energie op te wekken. Hierdoor gaat je lichaam dus vanzelf over op vetverbranding. Gember zorgt er dus voor dat je bloedsuikerspiegel zakt en je dus minder vetten gaat opnemen in je lichaam en meer vet dat al in je lichaam zit gaat verbranden.

 

 

https://dieetschema.nl/kun-je-sneller-afvallen-met-gember/