Jouw auto of caravan verkopen; hoe regel je de betaling?

In de afgelopen jaren is de zogeheten phishing en internetfraude flink toegenomen. Deze fraude vindt veelvuldig plaats via bijvoorbeeld marktplaatsen op het internet, maar ook als je direct door mensen benaderd wordt. De kans dat je op een dergelijke manier slachtoffer wordt, is zeker groot als je iets wilt kopen of iets wilt verkopen.

Des te prijziger het product is, des te minder risico je wilt lopen. Dat begrijpen we maar al te goed; mede daarom hebben we dit artikel voor je geschreven. In dit artikel lees je hoe je het beste de betaling kunt regelen. De betaling voor jouw auto of jouw caravan welteverstaan. Dit loopt al snel de (tien)duizenden euro’s in, waardoor je dit op een goede manier geregeld wilt hebben. 

Klik nooit op bepaalde links

In sommige gevallen krijg je een link via de telefoon of via de mail gestuurd. Druk nooit op een dergelijke link, aangezien je niet weet wat er achter de link zit. Indien je bijvoorbeeld jouw auto wilt verkopen, is het dus ook zaak om nooit op dergelijke links te klikken. Mogelijk krijgen kwaadwillende hiermee toegang tot jouw computer of tot jouw internetbankieren.

Zoek een gespecialiseerde partij uit

Als je jouw auto wilt verkopen, ben je bijvoorbeeld bij Ikwilvanmijnautoaf.be aan het juiste adres. Deze partij heeft zich gespecialiseerd in de aankoop van auto’s én is dan ook volledig betrouwbaar te noemen. Bij een dergelijke partij hoef je dan ook nooit over de betaling in te zitten; je weet dat dit keurig geregeld gaat worden.

Dit is overigens niet alleen het geval bij de verkoop van een auto, maar ook voor een caravan verkopen. Ook in de aanschaf van caravans heeft deze partij zich gespecialiseerd, waardoor je bij hen ook op een veilige manier jouw caravan kunt verkopen!

Pak nooit cash geld aan

Wil een koper een flink bedrag met cash geld betalen? Dan moeten er direct alarmbellen gaan rinkelen. De kans is namelijk aanwezig dat dit geld nep is en dat je dus in een vervelende truc stinkt. Mocht een koper voorstellen om met cash geld te betalen, kun je dus beter direct zo voorzichtig mogelijk zijn!