Digitalk
Image default
Aanbiedingen

Voordelen van Graanvrij Hondenvoer

Iedereen kent wel iemand die is gestopt met graan of die een glutenvrij dieet heeft gevolgd. Voorstanders van deze graanvrije filosofie hebben waarschijnlijk de lof gezongen van het overslaan van het brood en het eten van volwaardige voeding in plaats daarvan. Maar hoe zit het met onze honden? Kunnen zij ook gezondheidsvoordelen ondervinden van graanvrij te gaan eten? Een gezonde voeding legt de basis voor blijvende gezondheid en geluk voor jouw honden, en het begint met het begrijpen van de voordelen van graanvrije hondenvoeding.

Graanvrije hondenvoeding is makkelijker te verteren

Om te begrijpen wat de optimale voeding voor honden is, moet je teruggaan naar hun voorouders, de wolven. Een roedel wolven jaagt op een prooi en doet zich tegoed aan eiwitrijke maaltijden, niet aan grazen in tarwevelden. Als carnivoren heeft het spijsverteringsstelsel van de hond weinig mogelijkheden om granen af te breken. Helaas is het met de massaproductie van diervoeding goedkoper om vulstoffen op basis van granen, zoals maïs en tarwe, te gebruiken in plaats van vlees van hoge kwaliteit. Honden hebben vaak moeite met het verteren van deze granen, wat kan leiden tot maag- en darmaandoeningen, ontstekingen, uitslag, en andere ernstige gezondheidsproblemen. Een van de grote voordelen van graanvrije hondenvoeding is de mogelijkheid voor honden om noodzakelijke voedingsstoffen efficiënt te verteren en te gebruiken.

Graanvrij vs. Graan Hondenvoer

Volle granen leveren een belangrijke voedingsbron voor uw hond, waaronder B-vitamines, ijzer, magnesium, selenium, koolhydraten voor energie, en vezels om de spijsvertering te bevorderen.

Misschien heb je gehoord dat graanvrije hondenvoeding meer vlees bevat, omdat dit het gebrek aan granen compenseert. Graanvrij hondenvloer bestaan niet alleen uit vlees, hoewel ze een hoger vleesaandeel kunnen hebben. Zoals we hebben geleerd, vervangen ze ook enkele van die granen door andere koolhydraten.

Je denkt misschien ook dat graanvrije hondendiëten alleen ingrediënten van hoge kwaliteit bevatten, maar dit is niet noodzakelijkerwijs waar, net zo min als bij hondenvoer met granen.

In bepaalde situaties kan jouw dierenarts een graanvrij dieet aanraden in plaats van graan hondenvoer. Bijvoorbeeld, bij honden waarvan vermoed wordt dat ze voedselallergieën hebben (ook bekend als een ongewenste voedselreactie), kan een graanvrij dieet worden aanbevolen op proefbasis om te zien of de symptomen verbeteren.

Het is echter belangrijk om te weten dat maar heel weinig honden allergisch zijn voor de granen in hondenvoer. De overgrote meerderheid van voedselallergieën heeft te maken met de eiwitbron (vlees) in het voer.

Graanvrije hondenvoeding kan allergiesymptomen verminderen of verwijderen

Een van de belangrijkste voordelen van graanvrije hondenvoeding is dat het perfect geschikt is voor honden met allergieën. Veel hondeneigenaren melden dat de allergiesymptomen van hun pup afnemen of helemaal verdwijnen als ze overschakelen op graanvrije hondenvoeding. Symptomen van voedselallergieën zijn onder andere:

– Overmatige winderigheid

– Losse ontlasting

– Constipatie

– Huiduitslag

– Braken

– Jeuk, bijten of likken van de huid

– Frequente infecties

Als je hond een van deze symptomen vertoont, moet jij samen met de dierenarts overleggen om een ernstige ziekte uit te sluiten. Zodra dit is opgehelderd, probeer dan over te schakelen op graanvrije hondenvoeding en kijk of de symptomen afnemen.

Graanvrije hondenvoeding biedt esthetische voordelen

Hoewel de medische voordelen van graanvrije hondenvoeding meestal genoeg zijn om eigenaren over te laten stappen, kan het er ook voor zorgen dat je hond er gezonder uitziet. Graanvrije hondenvoeding kan jouw pup helpen met het krijgen van minder schilferige huid, een glanzender vacht, en wittere tanden. Ook kun je genieten van minder stinkende honden kusjes, omdat graanvrije hondenvoeding de adem van jouw pup kan verbeteren.

De voordelen van graanvrije hondenvoeding zijn enorm. Maïs en tarwe kunnen moeilijk te verteren zijn voor uw pup als hij een gevoelige maag heeft. Het beste hondenvoer voor de spijsvertering is meestal graanvrij of bevat hele granen, haver of rijst. Om je hondenvoer vers te houden kun je het best een hondenvoer container bestellen.