Digitalk
Image default
Aanbiedingen

Verstopte kabels opsporen in een mum van tijd

Verstopte kabels opsporen in een mum van tijd

Bij het uitvoeren van bouwprojecten is het handig om op de hoogte te zijn van eventuele kabels die in de grond zitten. Maar ze zitten onder de grond en zijn vaak dus niet goed zichtbaar. Hoe vind je nu die verstopte kabels in jouw grond? Er zijn een paar verschillende manieren om kabels op te sporen, en elk heeft zijn eigen voordelen. In deze blog benoemen wij een paar van de meest populaire methoden voor kabeldetectie. Hopelijk helpen deze jou verder bij jouw zoektocht!

 

1. Kabeldetectoren

Kabeldetectoren zijn apparaten die elektromagnetische velden gebruiken om ondergrondse kabels te lokaliseren. Zij worden meestal gebruikt door nutsbedrijven om ondergrondse elektriciteitsleidingen op te sporen, maar zij kunnen ook worden gebruikt om andere soorten ondergrondse kabels te vinden.

2. Bodem penetrerende Radar (GPR)

Een grond penetrerende radar is een ander instrument dat kan worden gebruikt om ondergrondse kabels op te sporen. Deze technologie maakt gebruik van radiogolven om een driedimensionaal beeld van de grond te maken, dat vervolgens kan worden geanalyseerd op de aanwezigheid van ondergrondse objecten.

3. Metaaldetectoren

Metaaldetectoren kunnen ook worden gebruikt om ondergrondse kabels te vinden. Deze apparaten werken door het opsporen van het magnetisch veld dat door metalen wordt opgewekt, en dat vervolgens kan worden gebruikt om metalen voorwerpen onder de grond op te sporen.

4. Lokaliseerapparatuur voor nutsvoorzieningen

Localisators voor nutsvoorzieningen zijn apparaten die radiogolven gebruiken om ondergrondse nutsvoorzieningen te lokaliseren. Deze toestellen worden gewoonlijk door nutsbedrijven gebruikt om water- en riool lijnen te lokaliseren, maar zij kunnen ook worden gebruikt om andere soorten ondergrondse kabels te vinden.

5. Visuele inspectie

In sommige gevallen is het mogelijk ondergrondse kabels op te sporen door er gewoon naar te kijken. Dit kan worden gedaan door de grond te inspecteren op verraderlijke tekenen zoals verhoogde gebieden of inkepingen. Het is ook belangrijk om te kijken naar zichtbare bovengrondse kenmerken die kunnen wijzen op de aanwezigheid van een ondergrondse kabel, zoals elektriciteitspalen of -leidingen.

Met bovenstaande tools moet je in staat zijn om kabels op te sporen in een mum van tijd. Als je vragen hebt, kan je altijd contact met Visser & Visser opnemen. Zij helpen je graag verder bij al jouw vragen over kabeldetectie.

 

https://www.visserenvisser.nl/