Digitalk
Image default
Aanbiedingen

Houdt zonwerende folie echt warmte tegen?

Als de zomerhitte weer begint warmt het in huis al gauw een aantal graden op. Dit is uiteraard niet altijd even prettig. Denk bijvoorbeeld aan je slaapkamer. Hier wil je het natuurlijk zo koel mogelijk houden tijdens de zomer. Veel mensen hebben namelijk moeite met slapen als het erg warm is in de slaapkamer. Alleen wat is nou een budget vriendelijke manier om de warmte buiten te houden? Een airco kost al gauw honderden is het geen duizend euro om aan te schaffen. Wil je het laten installeren? Dan ben je nog veel meer kwijt dan dat. Gelukkig heb je een veel budget vriendelijkere manier dan dat en dat is zonwerende folie. Zonwerende folie kopen kan heel gemakkelijk online. Hiervoor hoef je niet de deur uit! Ook heb je online veel meer soorten te krijgen en voor verschillende types glas. Zonwerende folie is echt het geld waard omdat het zeer veel warmte buiten de deur houdt. Hierdoor kun je op een budget vriendelijke manier genieten van een verkoeld huis.

 

Kan op elk type glas zonwerende folie?

Zoals hierboven al even benoemd heb je dus ook verschil in glas. Zo heb je enkelglas waar eigenlijk alle soorten wel opgeplakt kunnen worden. Dit komt omdat er geen gas tussen de ramen zit wat kan uitzetten. Bij dubbelglas en HR++ glas daarentegen is dat wel het geval. Door het gas kan je niet zomaar elk type zonwerende folie erop plakken. In normale folies zitten namelijk metaaldeeltjes welke het raam niet laten ‘luchten’. Speciale zonwerende folies die geschikt zijn voor dubbelglas en HR++ glas bevatten deze niet. Hierdoor kan het raam gewoon luchten en zijn deze veilig te gebruiken. Als je een normaal folie op dubbelglas of HR++ glas plakt bestaat er kans op thermische breuken. Dit komt omdat het raam niet zijn warmte kwijt kan. Het gas zal uitzetten en krimpen en zo kan een thermische breuk snel ontstaan.

 

Kan ik nog wel door zonwerende folie heen kijken?

Vaak wordt er gedacht dat je niet meer naar buiten kan kijken als je folie op het raam hebt. Alleen je kunt ook zonwerende folie kopen waar je nog wel doorheen kunt kijken. Uiteraard heb je wel varianten die ook gelijk voor privacy zorgen. Dit is dan vaak doordat de buitenkant een spiegelend effect bevat. Soms is dit alleen niet wenselijk en dan is een transparante variant meer geschikt.

 

https://plakfoliewebshop.nl