Digitalk
Image default
Aanbiedingen

Goed voorbereid het water op; essentials voor jouw boot-avontuur!

Goed voorbereid het water op; essentials voor jouw boot-avontuur! 

De zon staat hoog aan de hemel terwijl jij op het dek van jouw gehuurde boot ligt te genieten van de natuur en goed gezelschap; een week lang vertoeven op een gehuurde jacht in de zomervakantie… wie wil dat nou niet? Een jacht-of boot vakantie belooft avontuur, ontspanning en natuurlijk momenten om nooit meer te vergeten! Wil jij graag een jacht huren voor in de zomer (tip: kijk eens bij Zijda!), of staan de vakantieplannen eigenlijk al in kannen en kruiken, maar ben je op zoek naar inspiratie voor je vaar-week? Lees snel met ons mee; we geven je een aantal musthaves voor op de boot! 

 

Veiligheidsuitrusting

Veiligheid staat voorop zorg ervoor dat je een goed uitgeruste EHBO-doos hebt, reddingsvesten voor iedereen aan boord zijn gecheckt, noodsignalen aanwezig zijn, de boot is uitgerust met een reddingsboei en natuurlijk met een drijvende reddingsboei. Voordat je flink gaat inslaan, is het natuurlijk handig om eerst even met de organisatie van jouw te huren jacht af te stemmen welke spullen wel, en welke spullen niet aanwezig zijn op de boot! 

 

Weerbestendige kleding

Er is natuurlijk überhaupt geen pijl op het weer in Nederland te trekken, laat staan wanneer je je op het water bevindt. Het weer op het water kan heel onvoorspelbaar zijn; neem dus waterbestendige jassen mee, warme kleding voor wanneer de avonden afkoelen en lekkere comfy schoenen die tegen elk soort water kunnen. Wordt het echt heel lekker weer, vergeet dan vooral je zwemkleding niet! 

 

Be prepared voor knorrende magen

Niets is erger dan op het water te zijn zonder voldoende eten en drinken… stel je voor dat je je ergens op een open plas bevindt en je buik pijn gaat doen van de trek… dus, zorg voor voldoende eten en drinken op de boot! Denk aan snacks die niet zo snel bederven, zoals koeken, of aan voedsel in blik (en ja, er zijn ook echt lekkerdere varianten dan bonen in tomatensaus!). Daarnaast is het ook verstandig om voldoende water mee te nemen; wanneer de temperaturen stijgen en de zon hoog aan de hemel staat kan het snel heel warm worden en je wilt uitdroging natuurlijk voorkomen! 

 

Plezier en vertier

Tijdens boottochten is het belangrijk om voldoende aan boord te hebben om ‘te doen’. Zeker als je met het gezin op bootvakantie gaat en je merkt dat het weer zo nu en dan toch niet is wat je er van had gehoopt, is het goed om voldoende leuks mee te nemen. Zo kunnen de kinderen zich blijven vermaken (en dus minder ruzie!) en heb jezelf ook wat tijd om je eigen ding te doen! Denk aan sudoku-boekjes, gezelschapsspelletjes, puzzels… 

 

https://zijda.nl/