Digitalk
Image default
Zakelijke dienstverlening

Goederen importeren uit China: zo gaat het in zijn werk

Wilt u goederen importeren vanuit China, dan vergt dat een goede voorbereiding. Deze begint bij een gedegen online onderzoek waarin u nagaat welke leveranciers op de huidige markt het door u gewenste product kunnen leveren. Een offerte vraagt u nooit bij één leverancier op. U wilt kunnen vergelijken en over een plan B beschikken.

De offerte en prijsonderhandelingen

In de offerte die de leverancier u doet toekomen, worden tal van zaken genoemd. Niet alleen bevat de offerte een uitgebreide productbeschrijving, ook zal de prijs hierin vermeld staan, net als de wijze van transport, de verzekering en de valuta waarin betaald dient te worden. Deinst u er niet voor terug om te onderhandelen over de prijs. Te veel afdingen is echter niet verstandig. Onthoudt u dat het niet is aanbevolen om bij een aankoop meer dan dertig procent van het bedrag vooraf te betalen.

Afspraken en de laatste fase van het importproces

Wilt u goederen importeren uit China, dan heeft u natuurlijk ook zekerheid nodig betreffende de kwaliteit daarvan. Daarom mag het aanvragen van een sample nooit worden overgeslagen. U kunt met uw Chinese leverancier een proforma invoice afspreken, een factuur die te vergelijken is met een opdrachtbevestiging. Uiteraard is het proces na de aankoop nog niet afgerond; zaken als invoerrechten, BTW en een veilige verzending verdienen ook nog de nodige aandacht.

Het vermijden van valkuilen tijdens het zaken doen in China

Zeker voor ondernemers die nieuw zijn in het veld is goederen importeren uit China een uitdagende taak waar veel bij komt kijken. Heeft u wel eens gedacht aan het uitbesteden van enkele of alle taken binnen dit ketenproces? Een strategische sourcing organisatie zoals CSP kan u hierbij van dienst zijn. CSP zorgt ervoor dat u een hoop tijd en kosten bespaard blijven en een hoop valkuilen die horen bij het goederen importeren uit China, kunt vermijden.

https://www.cspacific.com/