Digitalk
Image default
Zakelijk

Server recycling voor hergebruik

Wist je dat server recycling vanaf 200 kilogram gratis is? Je kunt er zelfs geld aan verdienen! Als jouw servers maximaal vier jaar oud zijn kunnen recyclebedrijven er een goed bod op doen. Heb je servers van HP en DELL? Dan heb je al helemaal geluk, want deze zijn erg geliefd. Je kunt oude servers weggooien, maar je kunt er veel meer uithalen met server recycling.

Vertrouwelijke gegevens

Oude servers bevatten altijd nog data, ook al heb je het verwijderd. Data is namelijk altijd nog terug te halen. Je wil natuurlijk voorkomen dat nieuwe gebruikers van jouw server deze informatie terug kunnen vinden. Recyclingbedrijven verwijderen deze data daarom van de servers. Vind je het fijn om zeker te weten dat de data is verwijderd? Ze kunnen dit dan in jouw bijzijn doen. Dit kan je toch net wat meer geruststellen.

 

Zorgvuldig recyclen

Servers bevatten veel onderdelen die goed gebruikt kunnen worden voor recycling. Het grootste gedeelte van servers is metaal. Daarnaast zitten er weinig kunststoffen in. Servers beschikken over hoogwaardige printplaten, maar ook weer over gevaarlijke stoffen. Zoals je merkt moet het recyclen van servers dus erg zorgvuldig gebeuren. Al helemaal als je wil dat alle resten van de data vernietigd worden. Schakel dus een bedrijf in dat hier echt gespecialiseerd in is: een bedrijf met een WEEELABEX-certificaat.