Digitalk
Image default
Woning en Tuin

De voordelen van kunststof kozijnen

Kunststof behoudt zijn kleur en zijn vorm

In het algemeen behoudt kunststof zijn kleur, die in de meeste gevallen wit is. Het fabricageproces heeft de kwaliteit van kunststof zodanig verbeterd dat het niet langer verkleurt en in de loop der jaren een bleke gele tint krijgt, net zoals vroeger bij glanzende witte verf. Tegenwoordig kunnen kunststof kozijnen met dubbele beglazing er 10 jaar na plaatsing net zo goed uitzien als op de dag dat ze waren geplaatst. Ze zijn ook aanzienlijk gemakkelijker schoon te houden, vooral omdat u specifieke kunststof-reinigingsproducten kunt kopen om hun ‘als nieuw’ uiterlijk ’te behouden.

 

Wit is niet de enige kleur voor kunststof kozijnen

De ‘revolutie’ in de dubbele beglazing van kunststof is zeker gaande. Toen de dubbele beglazing van kunststof voor het eerst verscheen, was wit de enige kleur die je kon gebruiken voor de kunststof kozijnen. Toen kwam bruin, waarna een lijst met houteffect kwam. Tegenwoordig is het kleurengamma prachtig en kunt u nu een geweldig statement maken met uw huis. Witte muren en vervolgens gekleurde kunststof-kozijnen met dubbel glas zullen elk pand opfleuren – terwijl het vroeger, toen alles wit was, gewoon saai was!

 

Waarom kunststof kozijnen

Kunststof ramen met dubbele beglazing zijn tegenwoordig zo ongelooflijk populair en hebben een revolutie teweeggebracht in de raambranche, en hebben ook een enorme impact gehad op de manier waarop ramen worden gemaakt. Hoewel dubbele beglazing in een of andere vorm al sinds het einde van de 19e eeuw bestaat, begon het pas vanaf de jaren 40 als optie voor raameenheden op te komen. Maar toen de dikkere dubbele beglazing eenmaal was geproduceerd, was er behoefte aan een aanpasbaar en gemakkelijk te vervaardigen frame, dat snel op maat gemaakt kon worden. Kunststof was de logische optie.

 

Voordelen ten opzichte van houten ramen

Natuurlijk zijn er veel andere voordelen aan kunststof ramen dan alleen de productiesnelheid, waaronder:

  • Gemak van onderhoud
  • Duurzaamheid
  • Met behoud van een fris, schoon uiterlijk
  • Waarde toevoegen aan een woning
  • Minder kostbaar om afzonderlijke elementen te vervangen

 

Natuurlijk is er nog een ander voordeel dat goed gedocumenteerd is over dubbele kunststof-beglazing, en dat zijn de thermische en geluidsisolerende eigenschappen ervan. Dat ligt echter niet zozeer aan het kunststof, maar aan de eigenlijke glaseenheden zelf. Bovendien bieden de feitelijke openingsmechanismen van kunststof ramen met dubbele beglazing een aantal opties die houten ramen u niet kunnen bieden. Het belangrijkste voordeel is het ‘draai-kiep’-raam, dat ofwel open kan zwaaien als een kastdeur, ofwel kan openen door de bovenkant naar buiten te kantelen. Deze laatste optie is geweldig omdat het veel ventilatie mogelijk maakt, maar de veiligheid niet in gevaar brengt.