Digitalk
Image default
Wijn

Spring een gat in de lucht

Trampolinespringen, het is leuk voor kinderen én volwassenen. Het is een goede manier om iedere dag aan minimaal een halfuur bewegen te komen. Maak salto’s, veer de ander de lucht in of doe andere spelletjes op de trampoline. Sinds 1999 is trampoline springen zelfs een officiele Olympische sport. Ze gebruiken hier wel iets andere trampolines voor dan wij achterin de tuin hebben staan, maar het idee is hetzelfde. Soms gaat het echter mis. Bij het maken van een salto kan je op je nek landen of de trampoline missen. Wanneer de trampoline boven de grond staat kan je in het slechtste geval iets breken. Een veiligheidsnet is om die reden aan te raden. Ook een goede trampoline rand is belangrijk.

 

Een goede trampoline rand biedt veiligheid. Wanneer de rand versleten is moet deze zo snel mogelijk vervangen worden om het springen veilig te houden. Onder de rand zitten namelijk veren en deze kunnen best scherp zijn. Ook kan een kind tussen deze veren naar beneden zakken en wanneer dat vanuit de sprong gebeurd is dit serieus gevaarlijk. De meeste trampoline randen zijn gemaakt van PVC. Ook worden sommige randen gemaakt van polyetheen (PE). Hoe dikker de rand, hoe meer bescherming deze biedt. Een goede rand is twee centimeter of dikker. Wanneer u de keuze hebt: kies dan altijd voor de meest dikke optie. Een trampoline rand kan op verschillende manieren bevestigd worden.

 

Een ander belangrijk onderdeel -zo niet het belangrijkste- is de springmat. De springmat trampoline moet van goede kwaliteit zijn. Dat maakt het springen veilig en leuk. Er moet altijd worden voorkomen dat er met scherpe voorwerpen op de trampoline gesprongen wordt. Spring daarom nooit met schoenen aan. Hier kunnen steentjes onder zitten die de springmat kapot kunnen maken. Hoe beter het materiaal van de trampoline, hoe langer het springplezier.

 

 

 

https://www.trampolines.nl