Digitalk
Image default
Dienstverlening

Hoe organiseer je een bedrijfsevenement?

Na de corona-pandemie is het weer mogelijk! Evenementen organiseren op locatie met groot publiek. Dit gebeurd dan ook volop. Netwerkbijeenkomsten, bedrijfsborrels, brainstormsessies, congressen en/of inspiratiesessies. Daarom lees je in deze blog meer over zaken waar je op moet letten en belangrijke afwegingen welke je moet maken. 

Bepaal het doel van je evenement

Het klinkt als een standaard tip van een checklistje of takenlijst. Formuleer een doel. Klinkt een beetje saai, maar is essentieel. Organiseer je gewoon een borrel voor de teambuilding of voor het vermaak? Of plak je een achterliggende gedachte aan je evenement? Wordt het bijvoorbeeld een netwerkbijeenkomst? Of wordt het een evenement met als doel motiveren en/of inspireren? Deze keuze is essentieel. Denk hier daarom goed over na. 

Wie heeft de leiding over het evenement?

Je kunt natuurlijk als directeur of manager zelf de leiding nemen tijdens je evenement. Maar, is het misschien een keer verhelderend als je als manager of directeur echt tussen je publiek gaat staan? En dus de leiding enigszins uit handen geeft? Je kunt bijvoorbeeld een spreker boeken of een dagvoorzitter inhuren. Een dagvoorzitter is iemand die als host van je evenement zal fungeren. Hij of zij neemt de leiding, introduceert nieuwe sprekers, houdt het evenement gaande en bepaald de dynamiek van het evenement. 

Waar vindt je de beste sprekers?

Je kunt natuurlijk zelf actief op zoek gaan naar die ene geschikte spreker voor jouw evenement. Maar dit is een enorme klus. Leg eerst maar eens contact met de spreker, kom maar eens een datum overeen, een tarief, locatie, etcetera etcetera. Nu horen we je al denken? Wat dan? Gelukkig zijn er vandaag de dag sprekersbureaus actief. 

Het sprekersbureau van dit moment is Speakers Academy. Maar eigenlijk is Speakers Academy meer dan een sprekersbureau, het is een sprekersadviesbureau. Wat dit wil zeggen? Je kunt bij Speakers Academy jouw hele probleem of vraagstuk neerleggen en de consultants van Speakers Academy komen met de beste oplossing – de meest geschikte en inspirerende spreker voor jouw evenement!

Gerelateerde artikelen

Samsung telefoon laten repareren

Chiropractor in Ede: verminder uw pijnklachten met chiropractie

Huur een stretchtent voor uw bijeenkomst