Work-life balance is belangrijk

Digitalk

Work-life balance is een woord dat je de laatste tijd steeds vaker hoort voorbijkomen. Wat is dat nu precies en waarom is het zo belangrijk? Work-life balance is de juiste verhouding tussen werken en ontspanning. Je kiest zelf de verhouding maar het is wel belangrijk om ook genoeg ontspanning te hebben naast het werken. Wanneer je een juiste verhouding tussen werken en ontspanning hebt zal je minder snel een burn-out kunnen krijgen. Je zal tijdens je ontspanning ook jezelf terug kunnen opladen waardoor je minder vermoeid op je werk bent en ook efficiënter kan werken.

Work-life balance komt ook steeds meer ter sprake omdat het een hype is geworden om lange dagen te kloppen omdat men denkt dat men anders geen goed bedrijf kan runnen. In het begin, bij het opstarten kan dit misschien nog wel zo zijn maar eenmaal je een paar jaar je bedrijf runt is het slimmer om ook regelmatig ontspanning te nemen. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen zeggen dat je door de week langer werkt maar in het weekend zo goed als alle dagen vrij hebt.

De stress zorgt niet alleen voor problemen bij ondernemers en ZZP’ers maar ook bij de gewone werkende persoon. Men kan dan opzoek gaan naar een goede psycholoog amsterdam als de problemen zich blijven opstapelen. De problemen bij de gewone man komt omdat men nu verwacht dat men ook nog zijn mails checkt na de werkuren, iets wat vroeger niet tot nauwelijks verwacht werd. Het is dus een stuk moeilijker om werk en ontspanning gescheiden houden.

De verhouden tussen werk en ontspanning is niet alleen belangrijk voor jezelf maar ook voor de personen rondom je. Je relatie kan er onder gaan lijden met je partner maar ook de band tussen je verdere familie en vrienden. Het is ook belangrijk om met hun een goede band te onderhouden, er is meer in het leven dan alleen werken. Bent u van Haarlem en hebt u problemen in de relatie dan kan u terecht bij piekerpoli voor relatietherapie haarlem.

https://piekerpoli.nl/