Digitalk
Image default
Bedrijven

Sportschoen of casual schoen?

Sportschoenen zijn er tegenwoordig in duizenden soorten, vormen en maten. Je kan geen enkele schoenen winkel meer in lopen of er hangen of staan wel een aantal sportschoenen in de vitrine. Sportschonen zijn sinds een tiental jaren niet alleen meer te gebruiken tijdens het sporten, veel mensen dragen sportschonen ook als hun dagelijkse schoen om mee naar school of werk te gaan. Ook hebben veel merken zich hierop aangepast. Voorheen waren tennisschoenen heren alleen bedoeld om te tennissen, maar tegenwoordig kan je prima k swiss schoenen als casual schoen dragen. Zo hebben ook andere merken deze stap genomen.

Het merk dat hier het beste op ingesprongen is moet toch wel Nike zijn. Dit merk is uitgegroeid van sportmerk naar kleding merk. Nike is begonnen met sportkleding en tennisrackets maar heeft het imperium ondertussen toch al aardig uitgebreid. Zo heeft Nike nu voor alle sporten en verschillende soorten sport wel een aparte schoen en kan je ook prima de sportschoenen van Nike aan als casual schoen. Bij Nike kan je zelfs je eigen schoenen volledig customizen. Dit wil zeggen dat je volledig zelf kan bepalen hoe de schoen eruit komt te zien. Ook Adidas is goed aan de weg aan het timmeren. Naast de sportkleding die erg populair is heeft Adidas ook een flink aantal sportschoenen uitgebracht die dagelijks worden gebruikt.

Wat is het verschil tussen een sneaker en een sportschoen? Het zit zo dat elke sportschoen een sneaker zou kunnen zijn, maar niet elke sneaker kan een sportschoen zijn. Sneakers zijn eigenlijk een beetje afgeleid van de sportschoen. Hoewel veel mensen sportschoenen als casual schoenen dragen is hiervoor eigenlijk de sneaker in het leven geroepen. De sneaker heeft eigenschappen van sportschoenen maar onderscheid zich toch door de alledaagse uitstraling die een sneaker kan hebben. Daarnaast bestaat er geen verschil tussen gympen en sneakers. Sneaker is de Engelse vertaling van het Nederlandse woord gympen.

https://www.kctennis.nl/