Digitalk
Image default
Bedrijven

Hoe krijg je meer Likes op TikTok?

Je wordt meer gezien met meer likes maar hoe kom je daar aan?

TikTok is een van de beste manieren om jezelf, bedrijf of wat dan ook te laten zien aan veel mensen tegelijk. Je hebt namelijk geen volgers nodig om veel gezien te worden op dit platform. TikTok laat jouw video’s aan meer mensen zien als ze worden afgekeken en geliket. Hoe zorg jij er nou voor dat dat gebeurd?

Kwaliteit

De kwaliteit van je posts heeft veel te maken met hoeveel likes je krijgt. Best logisch, dit wordt pas een interessant punt omdat TikTok kijkers niet verlangen naar de beste 4K gefilmde studio kwaliteit. De beste TikToks zijn gewoon met je telefoon gefilmd. Ook al zijn telefoon camera’s ook goed, je hebt niet meer nodig dan dat. Een microfoontje zou kunnen maar hoeft ook niet perse als je niet te veel ruis op de achtergrond hebt. Als het mogelijk is raad ik wel aan je achterkant camera te gebruiken omdat deze wel een stuk scherper is dan die aan de voorkant, vooral wanneer je snelle bewegingen maakt. 

Content

De content die je schiet is voor de meeste kijkers het belangrijkste. Ze zeggen ook vaak: “content is king”. En daar zijn wij het mee eens. Voor TikTok is de formule best gemakkelijk, een beetje hetzelfde als de kwaliteit. Maak simpele content waar de kijkers aan kunnen relateren, wat ze informeert of amuseert.  Het moet ook in één oogopzicht duidelijk zijn. De meeste TikToks worden meteen door gescrold, je kan je video ook het beste maximaal 4 seconden lang maken. Laat iets zien wat de aandacht trekt en zorg dat er een link met meer informatie naar een andere pagina te vinden is. Zo weten de kijkers ook waar ze moeten zijn als ze meer willen weten.

Likes

Je moet de likes een beetje zien als een sneeuwbaleffect. Meer likes resulteert in meer views, resulteert weer in meer likes enzovoorts. Heb je de juiste content dan gaat die sneeuwbal vanzelf rollen, je kan er wel een boost aan geven. Vraag bekenden om de post te liken. Misschien zouden ze dit toch al doen maar degene die niet zo actief zijn op TikTok kijken er misschien overheen. Wil je echt een vliegende start? Dan kan je ook TikTok likes kopen! Je kan op deze manier relatief goedkoop je zichtbaarheid op TikTok vergroten. Als je op een gegeven moment hebt uitgevonden wat er precies voor jou werkt zullen de likes vanzelf komen!