Digitalk
Image default
Bedrijven

Ga voor de ultieme user experience op een webshop met deze tips!

Ben jij een beginnende webshop eigenaar en sta jij altijd open voor tips die de klantbeleving op de website bevorderen? Dan ben je vandaag bij de juiste blog belandt. Het is niet voor niets dat we een blog schrijven met tips om de online-winkelervaring te verbeteren. Dit heeft te maken met de digitalisering en hierdoor steeds meer mensen gebruik maken van de mobiele telefoon. Dit is een online kans die je niet zo maar voorbij kunt laten gaan. Lees dus snel verder hoe jij de tips kunt toepassen voor je website, die er uiteindelijk voor gaan zorgen dat de user experience wordt verbeterd en je meer omzet gaat behalen! 

Laadsnelheid 

Met je webshop wil je het liefst zo hoog mogelijk scoren in de zoekresultaten van Google. Om dit te kunnen bewerkstelligen zijn verschillende online marketing en technische toepassingen nodig om beloond te worden door de almachtige Google. Het grote zoekmachine bedrijf vindt het belangrijk dat de internetgebruiker een bezoek op een webshop of website zo prettig mogelijk ervaart. Een van de aspecten waar het bedrijf naar kijkt is laadsnelheid. Hoe sneller een pagina laadt, hoe hoger de beloning van Google, maar belangrijker nog: de user experience! Uit onderzoek is gebleken dat een bezoeker binnen drie seconden overtuigd moet zijn met het aanbod op de website, duurt dit te lang dan haken ze af. Want zeg nou zelf, jij wilt toch ook niet minuten wachten tot dat je bij je favoriete schoenmerk terecht komt? 

Logische indeling 

Voor een klant is het belangrijk dat alles goed vindbaar is op een webshop. Zorg er dus voor dat je assortiment op een logische manier is ingericht en hierdoor perfect op de behoefte van de klant in kunt spelen. Tip! Kijk bij de concurrent hoe zij de webshop hebben ingericht of laat een testpanel de klantreis doorlopen om erachter te komen waar ruimte voor verbetering is.  

Achteraf betalen 

Om de aankoop te stimuleren is het van groot belang meerdere betalingsmethodes aan te bieden om afhakers te voorkomen en betrouwbaarheid te bieden. Denk aan IDEAL, Paypal, Mastercard, Klarna betaalmethode. Meer informatie over dit onderwerp? Klik dan hier: webshop achteraf betalen