Digitalk
Image default
Auto’s en Motoren

Auto beveiligen met car tracker

Het beveiligen van een auto is geen overbodige luxe. Jaarlijks worden er nog veel auto’s gestolen: in 2019 ruim 3600. Niet alleen auto’s, maar ook scooters, motoren en machines vallen van in handen van dieven. Hoog tijd dus om de auto extra te beveiligen met een car tracker.

 

Aantal gestolen auto’s per jaar

Het aantal autodiefstallen neemt wel af. Positief nieuws! Waar het aantal autodiefstallen in 2015 nog 5180 auto’s bedroeg, is dat aantal afgezwakt naar 3606 diefstallen van auto’s in 2019. Dat blijkt uit cijfers die het Landelijk Informatiecentrum Voertuigen (LIV) bekend heeft gemaakt). Iets minder positief nieuws: brommers en snorfietsen worden vaker gestolen, evenals auto’s van minder dan drie jaar oud. De Audi A1 wordt het meest gestolen en het minst teruggevonden, gevolgd door de Volkswagen Golf, Polo en de Fiat 500.

Corona en autodiefstal

Dit jaar zijn er tot nu toe minder autodiefstallen geweest, al verschilt het erg per regio. In Amsterdam is er een fikse daling van 17 procent te zien, maar in Rotterdam juist weer een stijging van 14 procent. Gemiddeld (landelijk) gezien laten de maanden maart t/m juli 2020 een daling zien in het aantal autodiefstallen. Volgens André Bouwman, senior adviseur van het LIV, is het niet exact te achterhalen wat de oorzaak is van de daling. “Maar het lijkt erop dat ook voertuigcriminelen in de ban van corona zijn.” Volgens Bouwman staan Amsterdam, Rotterdam en Oost-Nederland traditiegetrouw in de top drie als het gaat om het aantal diefstallen. “De stijging in Rotterdam kan te maken hebben met de haven. Wij denken dat criminelen die steeds vaker op ‘bestelling’ stelen. Minder via de weg en meer via de havens wegzetten”, aldus Bouwman.

 

Auto beter beveiligen

Een hulpmiddel om autodiefstal tegen te gaan en de auto sneller op te sporen wanneer die is gestolen, is een auto tracker. Dit is een kleine GPS tracker die in de auto gemonteerd wordt en locaties meet via GPS. De eigenaar van de auto wordt op de hoogte gesteld van de huidige locatie, diefstalmeldingen en meldingen wanneer de auto een bepaalde zone verlaat. Talloze eigenaren hebben hierdoor hun auto gelukkig weer terug kunnen vinden.

https://www.trackjackeurope.com/gps-tracker/auto/