Digitalk
Image default
Zakelijk

Het Nationaal Energiebespaarfonds

Wilt u graag uw CV ketel vervangen? Of te beginnen aan het gebruiken van zonne-energie? Wilt u graag uw huis laten isoleren? Al deze voorbeelden kosten over het algemeen heel veel geld. Niet iedereen heeft dit geld maar wilt wel graag deze ideeën toepassen op hun woning. Daarvoor is nu een oplossing gevonden. De Rabobank, de ASN bank en het rijk hebben het Nationaal Energiebespaarfonds opgericht. Dit is een lening voor particuliere huiseigenaren die van plan zijn hun huis zo aan te passen dat ze er energie mee besparen. Het vervangen van een CV ketel voor een zuiniger model en het overstappen op zonne-energie zijn hier voorbeelden van.

Energierekening omlaag

Als u een lening afsluit bij het Nationaal Energiebespaarfonds zal dit gevolgen hebben voor uw energierekening. Door te investeren in energiebesparende maatregelen zult u minder energie verspillen en hier dus ook minder voor betalen. Doordat veel huishoudens in Nederland het geld niet hebben voor deze energiebesparende maatregel is het goed dat we daar nu een lening voor hebben. Meer mensen krijgen zo de kans energie te besparen en zo minder geld uit te geven. Ook zijn de rente van de lening erg laag. Het geld wat u betaalt aan rente is makkelijk uit de dalende energie rekeningen te halen.

De regels

De lening heeft een looptijd van 7 of 10 jaar. De bedragen zullen liggen tussen de 2.500 euro en de 25.000 euro. De rente van de lening zal liggen rond de 3 en de 3.5 procent. Dit ligt aan de looptijd en het bedrag dat geleend wordt. Dus als u van plan bent een zuinige CV ketel te laten plaatsen zal dit een ander rente percentage hebben dan als u iets ingrijpender wilt doen, zoals het laten isoleren van uw huis. Houd hier rekening mee tijdens het aanvragen van uw lening.

http://www.cvketel-garant.nl/