De uitstraling van uw woning verbeteren

Digitalk

Door uiteenlopende oorzaken kan de staat van uw woning door de jaren heen verslechteren. Het is echter vrij gemakkelijk om de woning er weer stralend uit te laten zien. In dit artikel leest u hoe gevelrenovatie en dakwerken u helpen om uw woning er weer als nieuw uit te laten zien.

Het renoveren van de gevel

Gevelrenovatie is een verzamelnaam die meerdere werkzaamheden omvat ter verbetering van uw gevel. Zo zorgt gevelreiniging er voor dat vuil en mossen van uw woning worden verwijderd. Het aanbrengen van gevelreiniging zorgt er voor dat de woning er weer als nieuw uitziet. Een andere werkzaamheid die gevelrenovatie bedrijven uitvoeren is het herstellen van voegwerk. Door wind en zure regen kan het gebeuren dat voegselwerk in de loop van de jaren in verval raakt. Gevelrenovatie specialisten kunnen uw oudere voegwerk verwijderen en deze vervangen met nieuw voegselwerk. Om een gerenoveerde gevel te beschermen is het verstandig om de gevel te laten impregneren zodat vuil en zure regen geen probleem meer vormen voor uw gevel. De prijs voor gevelrenovatie is helemaal niet hoog wanneer we kijken naar het resultaat dat het met zich mee brengt. Het herstellen van voegwerk kost ongeveer 30 euro per vierkante meter. Het impregneren van de gevel kost tussen de 300 en 400 euro. Wanneer uw gevel volledig gerenoveerd is zult u zien dat de woning er weer bijna als nieuw uitziet.

Het herstellen van het dak

Het is verstandig om elke 10 jaar dakwerken uit te laten voeren of in ieder geval een inspectie te laten uitvoeren. Een ervaren dakwerker kan de staat van uw dak controleren en kan kapotte dakgoten, dakpannen en afvoeren repareren. Het regelmatig uitvoeren van dakwerken zorgt er voor dat uw woning altijd in een optimale staat blijft verkeren. De prijs van dakwerken is afhankelijk van het type dak van de woning. Op een plat dak zijn dakwerken makkelijker uit te voeren dan op een hellend dak. De prijs per vierkante meter zal dan ook hoger zijn voor dakwerken op een hellend dak. Ook per type dakwerk verschilt de prijs, vergelijk dus eerst de verschillende soorten dakwerken voordat u een keuze maakt. Wij raden u ook aan om verschillende prijzen voor dakwerken te vergelijken omdat prijzen tussen dakwerkers er van elkaar kunnen verschillen.

http://www.dakdekker-wijzer.nl