Digitalk
Image default
Wijn

De Franse wijnstreken met passende rode wijnglazen

Rode wijn wordt in Nederland het meeste gedronken van alle wijnen die er zijn. Onze voorkeur gaat vooral uit naar de Franse wijn. Over de hele wereld is Frankrijk de grootste producent in wijnen. Het is een machtig groot land als het aankomt op wijn en door het diverse landgoed worden er ook verschillende wijnen geproduceerd. Sommige streken zijn meer gespecialiseerd in Rosé of Champagne. In andere streken kan je echt terecht voor een verrukkelijke rode wijn. Maar waar haal je nu deze specifieke wijnen vandaan? Misschien nog belangrijker welke rode wijnglazen kan je het beste gebruiken bij deze Franse wijnstreken?

Bordeaux voor de lekkerste rode wijn.

Vraag het de liefhebber en het antwoord is duidelijk. De plek waar bijvoorbeeld de Pinot Noir vandaan komt of de favoriet uit Nederland de Merlot. Het is een magische plek waar wijnmakers echt wonderen verrichten om een lekkere wijn te brouwen. Rode wijnglazen mogen dan ook absoluut passend worden uitgezocht. Het is belangrijk om te kiezen voor een speciaal Bordeaux wijnglazen. Vaak wordt er gevraagd waarom eigenlijk? Ten eerste steekt een wijnbrouwer heel veel passie en tijd in het maken van de perfecte wijn. Het resultaat mag absoluut geproefd worden en er wordt van jouw verwacht dat je met dezelfde passie deze wijn gaat drinken. Dan mag de rode wijn absoluut wel geserveerd worden in rode wijnglazen die met net zoveel passie ontworpen is. Nog een andere reden is dat een Bordeaux wijnglas speciaal ontworpen is op de grote hoeveelheid smaak en aroma die in de wijn verwerkt zit. Het glas is wat breder zodat er ruimte is om te walsen en alle smaken in je op te nemen.

Bourgogne voor een pure rode wijn.

Waarom zou je een wijn gaan mengen met andere druivensoorten als de passie al te proeven is in één enkel druivenras? Dit is de motto waaruit de rode wijn in de Bourgogne wordt gebrouwen. Door het gematigde landklimaat krijgen de druiven te maken met warme zomers en strenge winters. Hierdoor ontstaan er karakteristieke wijnen die het waard zijn om in waardevolle rode wijnglazen geschonken te worden. Vooral de wijnen uit de wijngaarden van Cote d’Or zijn een echte aanrader. Hier komt echt de beste rode wijn vandaan en de meest complexe wijnen van bijvoorbeeld de Grand Crus of Pinot Noir gemaakt worden. Rode wijnglazen zijn hier passend bij te vinden en het is ook echt de moeite waard om eens het verschil te proeven. Je zal merken dat er een wereld voor je open gaat zodra je rode wijnglazen combineert met een specifieke wijnstreek zoals de Bourgogne.

Rode wijnen uit de Provence.

De Provence is een compleet andere wereld als het aankomt op rode wijn. De grootste productie bestaat uit Rosé, maar de jonge frisse wijnen uit de Provence mogen absoluut niet ontbreken. Ze worden jong gedronken en zitten nog vol met smaken die beïnvloed worden door de zee. Passende rode wijnglazen zijn er officieel niet en daardoor kan je in principe alles gebruiken. Toch raden we wel aan om te kiezen voor kristallen wijnglazen. Deze jonge wijnen worden al snel beïnvloed door geuren en smaken van buitenaf. Deze dringen door het glas heen in de rode wijn. Kies je voor rode wijnglazen van een hoge kwaliteit? Dan merk je bij iedere smaak het verschil in aroma vergeleken met een gewoon goedkoop wijnglas. Durf dus echt te profiteren in rode wijnglazen vooral als je een liefhebber bent van wijndrinken. Of durf eens een wijnglas op je verlanglijstje te zetten om zo nog meer te gaan genieten van de intense smaak van rode wijn.

http://www.rode-wijnglazenshop.nl