Agriturismo in Toscane?

Digitalk

Wilt u de mooiste plekjes van Toscane bezichtigen?

In het noorden van Toscane vindt u de agrarische kant die zich geconcentreerd op de productie van ‘extra vergine’ olijfolie, die wereldwijd verkocht wordt. In de omgeving is veel te zien en te beleven en de vriendelijke mensen geven u graag tips en adviezen. Zo zal u Lucca niet overslaan, het heeft alles wat een Italië reiziger zich kan dromen: galmende klokkentorens, pittoreske pleintjes, imposante paleizen, chique etalages en genoeg sfeervolle ‘trattorias’ en restaurants. Bezoek de omliggende villa’s met schitterende tuinen waarvan een aantal ook binnen te bezichtigen zijn. Pisa is bekend vanwege de beroemde scheve toren en heeft een levendig centrum.

De kust bij Versilia heeft mooie zandstranden en verder naar het noorden ligt ‘Cinque Terre’, met z’n vijf pittoreske dorpjes aan de kust van Ligurië. In het hart van Toscane, net buiten het bijzondere middeleeuwse stadje Volterra, ligt een volgende Agriturismo Toscane met een geweldig uitzicht over een ongerept landschap met glooiende groene heuvels die typerend zijn voor Toscane. Rondom de agriturismo liggen wijn- en olijfgaarden. Er worden rode wijnen geproduceerd en een ‘extra vergine’ olijfolie. In het centrum van Volterra ligt Enoteca Del Duca, dit restaurant wordt gerund door een familie. Het oude Volaterrae (Etruskische Velathri) was één van de invloedrijkste en meest welvarende steden van de Etruskische ‘Dodecapoli’. Veel overblijfselen van de vroegere Etruskische nederzetting zijn nog bewaard gebleven zoals de stadspoort “Porta all’Arco”, de enige overgebleven poort van de vroegere Etruskische ommuring. Het huidige uiterlijk dankt Volterra aan de stadsmuur en de talrijke torenhuizen uit de middeleeuwen.

Kust Toscane

De kust heeft mooie, brede zandstranden en mondaine badplaatsen als Punta Ala en Castiglione della Pescaia. Bij Alberese heeft u toegang tot het Nationaal Park van Maremma , een vrijwel onaangetast kustlandschap met typische mediterrane vegetatie en diverse dieren. In de omgeving van deze prachtige agriturismo liggen interessante Etruskische ruïnes zoals Vetulonia en het Archeologisch Park van Roselle, een van de meest belangrijke archeologische gebieden en daarom veel bezocht met Italië reizen.

 

http://minervareizen.nl/italie/autorondreis-fly-drive/rondreis-agriturismo-toscane-13-dagen