Blijft mijn rijbewijs nog lang ingevorderd na rijden onder invloed van alcohol?

Het is altijd erg vervelend als uw rijbewijs is ingevorderd vanwege rijden onder invloed van alcohol. U bent plots een stuk minder mobiel. Het is daarom goed te begrijpen dat u uw rijbewijs zo snel mogelijk terug wilt hebben. Hoe lang uw rijbewijs ingevorderd blijft, is afhankelijk van een aantal factoren. Zo maakt het uit of u uw rijbewijs langer of korter dan vijf jaar geleden heeft behaald. Bij een beginnend bestuurder die het rijbewijs korter dan vijf jaar in zijn of haar bezit heeft ligt het maximale alcoholpercentage waarbij het rijbewijs ingevorderd wordt een stuk lager. Daarnaast is het van belang met wat voor factor u over de schreef bent gegaan. Hiervoor geldt, dat hoe meer alcohol u gedronken heeft, des te langer de rijontzegging duurt. Dit kan variëren van 6 maanden, oplopend tot maar liefst 18 maanden. Een advocaat bij Advocaat-Verkeersstrafrecht.nl kan u helpen om uw rijbewijs zo snel mogelijk terug te krijgen.

Schakel een specialist in als uw rijbewijs is ingevorderd

Uw rijbewijs wordt niet zomaar ingevorderd. Als uw rijbewijs is ingevorderd is er gegarandeerd iets aan de hand wat echt niet geaccepteerd kan worden, bijvoorbeeld wanneer u toch bent gaan rijden na het drinken van teveel alcohol. Ook veel te hard rijden is een reden om het rijbewijs in te vorderen. Wat de reden ook is, het terugkrijgen van uw rijbewijs kan een ingewikkelde procedure zijn als u niet op de hoogte bent van de geldende wetgeving en de paden die u kunt behandelen om deze eerder terug te krijgen. Een specialist in de vorm van een advocaat in het verkeersstrafrecht van Advocaat-Verkeersstrafrecht.nl kan u dan helpen om uw rijbewijs eerder terug te krijgen.

Een klaagschrift indienen wanneer uw rijbewijs is ingevorderd voor rijden onder invloed van alcohol

Nadat uw rijbewijs is ingevorderd, kunt u proberen om dit zo snel mogelijk terug te krijgen. U kunt de invordering van uw rijbewijs bijvoorbeeld aanvechten door een klaagschrift in te dienen. Een gespecialiseerde advocaat van Advocaat-Verkeersstrafrecht.nl kan u helpen om een dergelijk klaagschrift op te stellen. In dit klaagschrift dient u aan te geven waarom u uw rijbewijs terug zou moeten krijgen. Binnen een paar weken krijgt u vervolgens een oproep voor een zitting bij de rechtbank waarbij de rechter zal beslissen of uw rijbewijs ingevorderd blijft, of dat u deze op grond van de door u aangedragen argumenten terug zou moeten krijgen. Dit klaagschrift kunt u overigens al meteen indienen nadat uw rijbewijs is ingevorderd.