Digitalk
Image default
Onderwijs

Hoe gemotiveerd te blijven en vergelijking los te laten

We hebben allemaal wel eens van die dagen dat we het gevoel hebben dat we geen energie meer hebben. Elke motivatie die we hadden lijkt het raam uit te vliegen en we kunnen niet stoppen onszelf te vergelijken met anderen. Een enkele dag is vaak te wijten aan vermoeidheid, maar als je je dag na dag zo voelt, is het tijd om actie te ondernemen en het inschakelen van een coach zou hierbij kunnen helpen. Maar probeer ook eens de onderstaande tip!

 

Vraag jezelf af of je een pauze nodig hebt

Dit is altijd een uitstekend punt om mee te beginnen. Nu de pandemie toeslaat en velen van ons op afstand gaan werken, is het nemen van vrije tijd er misschien een beetje bij ingeschoten. Als we geen vakantie kunnen boeken of plannen kunnen maken met onze dierbaren, denken sommigen: “Waarom zou je vrij nemen?” en voor je het weet zijn er zes maanden voorbij zonder een echte pauze.

Kijk eens terug op het jaar tot nu toe en vraag jezelf af wanneer je voor het laatst vrij hebt genomen om echt te ontspannen. Als het al een tijdje geleden is, boek dan iets. Zelfs als u alleen maar thuis blijft, is het belangrijk om ruimte voor rust te maken en dat heeft een grote invloed op uw motivatie. Als u klaar bent met uw pauze, zult u merken dat u verfrist, gerevitaliseerd en klaar om te gaan.

Wees duidelijk over uw waarom

Als we het over motivatie hebben, moeten we nadenken over het doel achter wat we doen. Of het nu om werk of privé gaat, waarom wil je datgene doen wat je probeert te doen? Wat is het diepere doel hier? Coaching met een loopbaancoach kan u hierbij perfect helpen.

Als je binnen een bedrijf werkt, wat is dan hun doel? Hoe draagt u daaraan bij? En hoe sluit jouw doel aan bij dat van hen? Dit hoeft niet allemaal precies te kloppen, maar als je het moeilijk vindt om te bepalen waarom je doet wat je doet, kun je misschien wat grotere vragen stellen.

Als je eenmaal duidelijk weet wat je ‘waarom’ is, schrijf het dan op en hang het ergens op waar je het regelmatig kunt zien. Dit visuele geheugensteuntje kan je motivatie een boost geven wanneer je het nodig hebt.

 

Stel doelen (groot of klein)

Als we niet iets hebben om naar te streven, kan het makkelijk zijn om de motivatie te verliezen. We hebben geen duidelijke richting, dus we kunnen afdwalen van ons pad naar wat we willen, en onderweg verdwalen. Een doel stellen, hoe groot of klein ook, kan een groot verschil maken om ons te brengen van waar we zijn naar waar we willen zijn vele life coaches helpen u hier graag bij.

Overweeg, rekening houdend met je ‘waarom’, om jezelf doelen te stellen om je te helpen motiveren. Op zoek naar tips voor het stellen van doelen? Hier is onze ultieme gids voor het stellen van doelen.

 

Creëer beloningen

Om het stellen van doelen nog motiverender te maken, moet je een beloning bedenken voor wanneer je je doel hebt bereikt. Dit hoeft niet groots te zijn, maar een kleine stimulans kan wonderen doen voor je motivatie. Denk na over manieren waarop je jezelf kunt trakteren en wat voor jou het meest motiverend zou voelen.

 

Hopelijk geven deze tips je wat ideeën om mee aan de slag te gaan. Als u denkt dat de steun en verantwoordelijkheid van een coach u van dienst zou kunnen zijn, gebruik dan onze zoekfunctie om vandaag nog een coach te vinden met wie u zich verbonden voelt.

https://coachregio.nl/