Wat maakt zilveren sieraden bijzonder?

Digitalk

Sieraden zijn bijzonder omdat ze je een bepaald gevoel geven. Zo kan een ring die je van je lief hebt gekregen je blij maken en zal je hem daarom met plezier dragen. Ook kan je door een sieraad met weemoed terugdenken aan iemand die er niet meer is. Of je herinnert je ineens van wie je dat armbandje kreeg als je je zilveren sieraden aan het bekijken bent. Dat maakt sieraden bijzonder, het gevoel dat je krijgt als je herinnert wordt aan de gever van het sieraad of de drager. Een ring die je om je vinger doet, een ketting die je tussen de andere zilveren sieraden ontdekt, een horloge dat van je opa geweest is. Het kan maar een moment duren, een bijzonder moment.

Welke sieraden draag je het liefst?

Draag je het liefst dure gouden sieraden of zilveren sieraden? Of draag je een goedkoop kettinkje net zo lief omdat je het als cadeau van je kind hebt gekregen? Misschien wel liever omdat je weet dat hij er voor heeft gespaard en met zijn eigen geld voor je heeft gekocht. Het gaat dus om de betekenis van een sieraad. Niet de waarde die in geld wordt uitgedrukt, niet de juwelen met dure edelstenen of de laatste trend in sieraden. Je zal die sieraden het liefst dragen waar je blij van wordt of een warm gevoel van krijgt.

Sieraden als herinnering

Naast de zilveren sieraden die je hebt gekregen of geërfd kan je ook gedenksieraden laten maken als herinnering aan een overledene. Een beetje as van de overledene kan in een hanger bewaard worden en als een ketting worden gedragen. Maar ook is het mogelijk om de as in een bedel of kraal te bewaren of aan een armband. Deze sieraden zijn verkrijgbaar in RVS, goud of als zilveren sieraden.

https://www.wereldsejuwelen.nl