De opkomst van de App

Digitalk

Tegenwoordig kun je bijna voor alles een app downloaden. Wil je informatie over het weer of wil jij zien wanneer je trein vertrekt. Alles is bijna in handbereik door de komst van de app. Door het grote succes van de app zijn er duizenden nieuwe apps op het markt verschenen. Er komen dagelijks nog nieuwe apps in de Appstore. Voor de mensen die een nieuwe app willen uitbrengen is het een uitdaging om zich te onderscheiden van hun concurrenten.

Waarom een app maken

De reden waarom iemand een app maakt kan verschillen per persoon. Het doeleinden van je app kan variëren van amusement tot het aanbieden van een zakelijke app. De meeste zakelijke apps zijn complex en de kosten voor het maken van de app kan aardig oplopen.

App laten maken

Voor elke app was er eerst slechts een globaal idee. Dit is dan ook de eerste stap voordat je een app kan maken. Wanneer jouw app een zakelijk extern doeleinde heeft, zal deze beter dan de concurrenten moeten zijn. Wat ziet een klant voordat hij of zij de app gaat downloaden? In feite ziet hij of zij als eerst het design van de app. Het is daarom belangrijk dat je genoeg tijd aan het design van de app besteedt. Je kunt eventueel een professionele designer inhuren als je er serieus werk van wilt maken. Het is niet noodzakelijk dat jouw app programmeur ook het design maakt. Naast het design speelt de besturing van de app ook een grote rol of jouw app succesvol wordt. Zorg er voor dat de app gebruiksvriendelijk is. De meeste mensen houden van simpel en willen meestal niet te veel tijd besteden aan het bestuderen van hoe de app precies werkt.

App voor bedrijven

Ook het bedrijfsleven maakt steeds meer gebruik van apps. Tegenwoordig kun je bijvoorbeeld reserveringen voor een restaurant plaatsen via een horeca app. Daarnaast zijn er ook bedrijven die apps gebruiken voor intern gebruik. Sommige uitzendbureaus maken gebruik van een app zodat ze ten alle tijden in contact kunnen blijven met hun medewerkers. Daarnaast kunnen ze bepaalde groepen medewerkers uitfilteren om een bericht te sturen over de openstaande vacatures.

 

http://imediastars.nl/app-maken-voor-smartphone-of-tablet