Wat zijn de voordelen van adiabatisch koelen?

U wilt zelf kunnen bepalen hoe warm het op kantoor is. Maar ook de luchtkwaliteit moet goed blijven, en de lucht moet niet te vochtig worden. Dit zal niet het geval zijn. Bij Menerga, producent en ontwikkelaar van klimaatsystemen, weet men dat in de meeste kantoren een warmteoverschot bestaat. Dit komt door alle aanwezige personen en alle apparatuur. Tijdens een persoonlijk gesprek met een van de specialisten worden alle wensen en eisen besproken, waardoor een manier van adiabatisch koelen wordt gevonden die bij uw bedrijf past. Een goede klimatisering verhoogt de prestatie en motivatie van uw werknemers!

Adiabatische koeling: een zeer efficiënt principe uit de natuur

Met adiabatisch koelen profiteert u van de voordelen van de natuur. Via waterverdamping wordt er warmte aan de lucht onttrokken. Dit betekent dat het een koelend effect heeft. Vergelijk het met sporten. U heeft het warm en gaat zweten. Zodra het zweet verdampt op de huid, wordt de warmte onttrokken aan uw lichaam en daalt uw lichaamstemperatuur. Menerga is ontwikkelaar en producent van innovatieve lucht- en klimatiseringsystemen en zet dit natuurkundige proces van adiabatisch koelen om in hoog efficiënte klimaattechniek. Op deze manier kan bijvoorbeeld uw datacenter veilig koel worden gehouden, zonder dat u bang hoeft te zijn dat uw apparaten te vochtig worden. Een Adiabatische koeling is dus veilig en effectief!

Menerga is de uitvinder van adiabatisch koelen en dat merkt u

Adiabatische koeling is uitgevonden door Menerga, die adiabatisch is gaan koelen door het verdampen van water in een luchtbehandelingskast om zo warmte aan de lucht te onttrekken. Sinds 1991 kan er zo op een milieuvriendelijke manier gekoeld worden. Het begon 25 jaar geleden met het type Adsolair. Met een dubbele kunststof kruisstoom warmtewisselaar, welke is gemaakt van Polypropyleen, kan kalk zich niet hechten aan de warmtewisselaar. Ook vandaag de dag is en blijft Menerga vernieuwend op het vlak van adiabatisch koelen. Een luchtbehandelingskast kan worden gebruikt in omgevingen en locaties waar het klimaat continu moet worden geregeld, zoals bijvoorbeeld in een zwembad of sportcomplex.