Op vakantie naar Portugal

Digitalk

Nederland ligt dan misschien wel aan zee, ons mooie kikkerlandje staat nou niet bepaald bekend om zijn mooie weer. Veel Nederlanders trekken dan ook richting het zuiden. Sommige doen dit per vliegtuig, andere weer met de auto. Populaire landen zijn: Turkije, Griekenland, Italië en Frankrijk. Maar de meest bezochte en populairste is toch wel Portugal. Met name de kust van de Atlantische Oceaan is erg populair, met zijn bekende rotskusten. Zeker met het grauwe weer van de laatste tijd groeit de verleiding om toch nog even snel een lastminute naar Portugal te boeken.

De kust van de Algarve is erg veelzijdig. Mocht je van de grote stad houden kan je er voor kiezen om naar Faro te gaan, voor feest kan je terecht in Albufera en voor rust en een mooie stad kan je naar het ernaast gelegen Sesmaras gaan. Wil je graag duiken is de noordelijker gelegen plaats Cabanas een aanrader, doordat de er een schiereiland voor de zee loopt is deze omgeving rijk aan vis.

Algarve is eigenlijk een soort Friesland van Portugal ze hebben hun eigen cultuur en ook hun eigen taal. Van deze rumoer is gelukkig niks te merken als je er op vakantie bent, de mensen in de Algarve zijn erg gastvrij en behulpzaam. De wereldstad Faro is zeker een bezoekje waard. De stad kent vele toeristische attracties zoals bijvoorbeeld de vuurtoren die staat te schijnen op een van de ruige rotswanden.

Al ga je op vakantie naar Portugal hoef je in ieder geval nooit zorgen te maken over het weer. Met name de zuidkust van het land op het Iberisch schiereiland geniet vele uren zon per jaar. Een ander groot voordeel is dat de Atlantische oceaan net wat koeler is dan de Middellandse zee. Dit zorgt niet alleen voor een verfrissen zeewindje op de stranden, maar als je gaat zwemmen ben je gegarandeerd opgefrist.

http://lastminuteportugal.nl/