Digitalk
Image default
Energie

Installatie, onderhoud en reparatie van een cv ketel

Tussen en combiketel en een cv ketel is een duidelijk verschil te bekennen. Een cv ketel zorgt namelijk enkel voor het verwarmen van de centrale verwarming en niet het kraanwater. Hiervoor is nog een extra boiler nodig die de woning zal voorzien van warm water. Een combiketel heeft een ingebouwde boiler waardoor de centrale verwarming en de rest van de woning wordt voorzien van warmwater. Het voordeel van een combiketel is dat deze minder ruimte in beslag neemt en deze vaak zuiniger is dan een cv ketel. Een mogelijk nadeel is dat de combiketel wat duurder is dan een cv ketel waardoor sommige mensen toch eerder kiezen voor een cv ketel in combinatie met een boiler.

Wat is een hoogrendementsketel?

Wat combiketels en cv ketels met elkaar gemeen hebben is dat zij beide komen in een hoogrendement variant. Een HR ketel heeft een rendement dat hoger dan 100% ligt. Dit komt doordat er bij het verbranden van gas nog restwarmte vrijkomt. Hierdoor is er minder gas nodig om het huis te verwarmen. Ondanks HR ketels duurder zijn is het bijkomstig voordeel dat zij minder gas verbruiken om de woning te verwarmen. Hierdoor wordt er aanzienlijk op de energierekening bespaard. Gasprijzen liggen tegen worden op 0,65 cent per kubieke meter, hier is dus een flinke besparing te behalen. Door wat gegevens te verzamelen kunt u gemakkelijk berekenen wat de terugverdientijd zal zijn van een HR ketel. Hierbij moet er rekening mee worden gehouden dat een ketel ongeveer 15 jaar meegaat.

Onderhoud en reparatie van de cv ketel

Als uw cv ketel al vijftien jaar niet is vervangen dan is het sterk aan te raden dit zo snel mogelijk te doen. U kunt dan een cv ketel monteur aannemen om een nieuwe cv ketel te plaatsen. Het is belangrijk om de voordeligste prijs te vinden voor de installatie van een nieuwe cv ketel. De prijzen die gehanteerd worden verschillen namelijk per cv ketel monteur. Vraag dus meerdere offertes aan voor u een keuze maakt. Tegenwoordig is het ook verplicht een onderhoudscontract af te sluiten voor uw cv ketel. Deze kunt u afsluiten bij de cv ketel monteur. De monteur komt dan circa tweemaal per jaar langs om onderhoud aan de cv ketel te verrichten en deze te repareren waar nodig. Omdat een dagelijks in gebruik wordt genomen is regelmatig onderhoud en reparatie van de cv ketel sterk aan te raden. Het is dus niet onbelangrijk om tijdig een onderhoudscontract af te sluiten bij een lokale monteur.

Het installeren van een nieuwe cv ketel is precies werk en niet iets voor de gemiddelde doe-het-zelver. Bij aanschaf van een cv ketel is de prijs voor de installatie ervan meestal niet erg duur. Vaak kunt u voor 100 euro extra de installatie laten verrichten door een ervaren cv ketel monteur. Het is verstandig bij dezelfde monteur een onderhoudscontract af te sluiten zodat deze uw cv ketel kan repareren en onderhouden wanneer dit nodig is.

http://www.cvketelmonteur-wijzer.nl/