Tips voor webcam streamen

Digitalk

Stream je muziek, video’s of andere alledaagse verschijningen? Denk dan eens aan een Webcam chat server. Met deze service kan je zorgeloos data gebruiken voor het streamen van games, radio, chatten andere online bezigheden. Er zijn een aantal bedrijven en organisatie die dit aanbieden om de hosting hiervan te regelen. Zelf heb ik hier ook een tijdje naar zitten zoeken om een passende partij voor te vinden om dit te regelen. Daarom heb ik hieronder de punten genoteerd waar je op moet letten bij het selecteren van een stream server.

  • Is de content die jij wilt verspreiden wel geschikt voor de streaming server? Dit is belangrijk aangezien er sommige bedrijven zijn die bijvoorbeeld geen games of radio ondersteunen.

 

  • Zit er een maximaal aantal kijkers of luisteraars aan? Er kan per pakket bij bepaalde organisaties een maximaal aantal kijkers en luisteraars zitten, zoek dit dus uit voordat je een bepaald pakket selecteert.

 

  • Wat zijn de reviews? Vaak zeggen reviews veel over de service die er verleent wordt.

 

  • Welke snelheden worden er gegarandeerd? Het kan nog wel eens verschillen op hoeveel snelheid je recht hebt bij de diensten, hou dit daarom ook goed bij.

Concluderend kun je stellen dat je alle informatie tegen over elkaar moet zetten van verschillende aanbieders. Maar weet wel waar je wel op moet letten.