Digitalk
Image default
Dienstverlening

Vacature groen

Lijkt het jou leuk om aan de slag te gaan als hovenier? Je kunt dan in loondienst aan het werk en bijvoorbeeld solliciteren op een vacature groen. Je kunt er echter ook voor kiezen om als zelfstandige aan de slag te gaan. Maar wat is eigenlijk verstandiger? Dit hangt in principe van meerdere facetten af. In dit artikel gaan wij daar wat dieper op in, zodat jij een gegronde keuze kan maken of je gaat solliciteren voor een vacature groen, of jij je gaat inschrijven bij de KVK.

 

Meer vrijheid als zelfstandige

Een belangrijk voordeel van het zijn van zelfstandige is dat je dan kunt genieten van zeer veel vrijheid. Je kunt namelijk zelf je uren bepalen. Heb je een dag geen zin om te werken, of komt het even niet uit? Dat is dan geen enkel probleem, want je kunt er dan gewoon voor kiezen om een rustdag te nemen. In loondienst is dat niet mogelijk, want dan zit je altijd gebonden aan vaste werktijden en kun je doorgaans ook niet kiezen alwaar je wordt ingezet.

 

Meer zekerheid in loondienst

Het voordeel van zelfstandige zijn, is dat je weliswaar meer vrijheid hebt, maar het betekent ook veel onzekerheid. Je bent namelijk afhankelijk van je klanten. Mocht je een tijdje minder klanten hebben, of zelfs helemaal geen klanten, dan loop je natuurlijk tegen problemen aan met je eigen financiën. In die gevallen is loondienst dus beter, want dan heb je meer zekerheid, zeker wanneer je een vast contract hebt.

 

Meer verdienen als zelfstandige

Het voordeel van zelfstandig aan de slag gaan, is dat je zelf kunt bepalen hoeveel jij wil verdienen. In loondienst heb jij een vast uurloon. Deze ligt doorgaans lager dan wanneer je aan het werk gaat als zelfstandige. De werkgever moet immers ook verzekeringen en dergelijke voor jou betalen. Als je als zelfstandige aan de slag gaat, kun je er voor kiezen om daar gebruik van te maken, maar het is niet altijd noodzakelijk.

 

Hopelijk weet je nu wat het beste bij je past: solliciteren voor een vacature in groen, of aan de slag gaan als zelfstandige.

 

Gerelateerde artikelen

Samsung telefoon laten repareren

Laat uw moderne woning ontwerpen door deze architect

RFID-technologie voor bibliotheken