Digitalk
Image default
Bedrijven

UWV contact klantensevice

UWV contact

Het UWV, kort voor Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen, is een Nederland overheidsinstelling. Het UWV is belast met het uitvoeren van de werknemersverzekeringen. Dit is ingewikkelde materie, en het moet dus gemakkelijk zijn om met het UWV contact op te nemen. Voorbeelden van werknemersverzekeringen zijn:

* WW: werkloosheidswet; werknemers die genoeg hebben gewerkt en beschikbaar zijn om weer te gaan werken kunnen een werkloosheidsuitkering krijgen.

* WAO: wet op de arbeidsongeschiktheidsverzekering; werknemers die door een ziekte of een handicap niet meer in hun onderhoud kunnen voorzien krijgen een uitkering. De WAO is vervangen door de WIA (zie hieronder) en geldt alleen nog voor hen die al een WAO uitkering ontvingen.

* WIA: wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen; vergelijkbaar met de WAO. Werknemers die arbeidsongeschikt zijn geworden en niet meer in hun onderhoud kunnen voorzien ontvangen een uitkering.

Hoewel het UWV zo duidelijk mogelijk probeert te zijn, is het niet gek als u vragen heeft. Hieronder zullen kort de verschillende telefoonnummers via welke u met het UWV contact kunt opnemen genoemd worden. Eerste zal echter algemene informatie gegeven worden over bellen met het UWV.

UWV contact: algemene informatie

Als u met het UWV contact opneemt per telefoon, geldt een starttarief van €0,045 en zijn de kosten per minuut €0,04, plus uw gebruikelijk belkosten. U kunt bellen van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 en 17.00 uur.

UWV contact: particulieren en werkgevers

Als u werknemer bent, of ZZP’er, kunt u contact opnemen met het UWV door te bellen naar: 0900 – 9294. Er wordt dan gevraagd uw burgerservicenummer in te toetsen, zodat de klantenservice u sneller kan helpen.

Als u werkgever bent, kunt u met het contact opnemen door te bellen naar: 0900 – 9295. Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn wordt u gevraagd om uw loonheffingennummer paraat te hebben.

http://deklantenservice.nl/bedrijven/uwv-contact/