Digitalk
Image default
Bedrijven

Stappenplan verwarming bijvullen

In 6 stappen uw verwarming bijvullen. Stap 1: Druk bepalen. U kijkt wat de druk van uw CV ketel is, is de druk lager dan 1,5 bar dan moet er water bij gevuld worden. Stap 2: Uw ketel uitschakelen. Voordat u iets gaat bij vullen moet de ketel zijn uitgeschakeld. Stap 3: Vulslang op de kraan aansluiten. Via de vulslang kunt u weer water in uw ketel laten stromen. Stap 4: Vulslang op de vulkraan aansluiten. Op uw ketel zit een aansluiting om water toe te voegen, dit heet de vulkraan. Sluit de vulslang daar op aan. Stap 5: Water bijvullen in uw CV ketel. U kunt nu de kraan aanzetten en water in de CV ketel laten stromen. Vul de ketel zodat hij weer op 2 bar staat. Stap 6: Schakel uw CV weer aan. Nadat u de slang heeft afgesloten en de kranen heeft dicht gedraaid, kunt u de ketel weer aanzetten en hij zal weer werken als nieuw.

Verwarming bijvullen

Waarom moet men eigenlijk de verwarming bijvullen? Dat moet omdat uw ketel de verwarming niet zo goed meer warm krijgt. Er staat dan te weinig druk op de ketel waardoor uw ketel harder moet werken om uw verwarming te verwarmen. Tevens duurt dit langer en u zal het terug zien op uw energierekening, die zijn onwaarschijnlijk hoger zijn. Voorkom dit en weer er vroegtijdig bij door af en toe uw CV ketel te controleren. U kunt u hier ook een expert in huren, u moet dan een onderhoudscontract afsluiten. U kunt dan alle CV ketel zorgen uit handen geven.

Combiketel

Door uw CV ketel goed bij te houden, kunt u besparen op uw energiekosten. Wat ook een optie is, is een combiketel aanschaffen. Een combiketel is een stuk zuiniger dan een reguliere ketel. De ketel zorgt niet alleen voor een warme verwarming maar ook voor warm water uit de kraan. Zo kunt u uw huis verwarmen en van een warme douche genieten in één. Tevens scheelt dit ook in uw energierekening.

http://www.verwarming-centrale.nl