Digitalk
Image default
Bedrijven

Opweg naar duurzaam

De opwarming van de aarde hoor je steeds vaker voorbijkomen. Iets wat je ook steeds vaker hoort is dat we beter moeten omgaan met ons afval. We gebruiken plastic zakken voor maar een half uurtje en daarna gooien we het gewoon weer weg in een vuilbak langs de straat. Met een beetje pech waait dat zakje uit de vuilbak zo de natuur in, hier zal het veel langer duren dan een half uur eer het helemaal weg is. Het kan wel 100 tot 200 jaar duren eer ik een plastic zakje helemaal weg is. En meestal blijven dan nog steeds de giftige stoffen achter, zakken in de grond. De giftige stoffen kunnen dan in het grondwater terecht komen en uiteindelijk in jouw eigen drinkwater.

We willen niet dat we in deze omgeving leven en we gunnen het ook niet onze kinderen en kleinkinderen. In actie schieten is dus de boodschap als we verandering willen. Het is echter iets wat niet zo makkelijk gaat. Mensen voelen zich niet meteen betrokken omdat ze denken dat het geen nut gaat hebben of omdat ze denken dat 1 iemand het verschil niet gaat maken. Echter een pellet boiler gebruiken in plaats van een cv-ketel is ook al een mooie stap naar een duurzamere wereld. De pellets zijn gemaakt van houtsnippers die overblijven uit zagerijen, deze worden erna samengeperst. Het is dus afval dat nuttig wordt hergebruikt.

Een andere duurzame oplossing is zonnepanelen kopen, op deze manier maak je groene stroom en zorg je er mede voor dat de aantallen kernafval verminderd. Daarnaast zijn zonnepanelen op langere termijn ook voordeliger voor je eigen portemonnee. Win-win situatie dus, beter voor de natuur en je bespaart geld. De vraag is wel hoe vriendelijk het voor de natuur is wanneer de zonnepanelen niet meer bruikbaar zijn en je deze afgebroken moeten worden. Waarschijnlijk zal het proces wel steeds milieuvriendelijker worden.

https://www.wijsmanduurzaam.nl