Digitalk
Image default
Bedrijven

Kan ik mijn eigen verhuizing regelen?

Het gemiddelde aantal keren dat men in Nederland verhuist in hun leven is zeven keer. Het overgrote deel zorgt zelf voor zijn eigen verhuizing. Vaak worden er busjes ingehuurd en dozen van de supermarkt gebruikt om de inboedel in te pakken. Zelf verhuizen kan echter een hele klus zijn. De overige 10 procent kiest er voor om een verhuisbedrijf in te schakelen. Afhankelijk van uw situatie zou dit een goed idee kunnen zijn. Vaak zijn verhuizingen vanaf een hogere verdieping het moeilijkst. Vaak moeten objecten die niet door de deur passen vanuit het raam naar buiten. Het demonteren en naar beneden takelen kost erg veel energie.Ook de afstand kan een factor zijn. Een verhuizing is vaak makkelijker als dit binnen uw eigen woonplaats gebeurd. Als u verhuist naar een verder gelegen plaats is het belangrijk om elke keer zo veel mogelijk mee te nemen zodat u niet te vaak heen en weer hoeft te rijden. Als het inpakken van uw inbedoel efficient gebeurd kunt u deze beter positioneren. Een goed verhuisbedrijf kan uw hele inboedel vaak in één keer naar de nieuwe locatie overbrengen.

Kosten voor een verhuisbedrijf

Om de kosten zo laag mogelijk te houden is het aan te raden om zo veel mogelijk zelf te doen. Als u zelf zo veel mogelijk inpakt kunt u de kosten verlagen. Het inpakken en de demontage van grotere of breekbare objecten zou u kunnen overlaten aan de verhuizers zelf. Een gemiddelde verhuizing waar u een deel van het werk zelf doet kost gemiddeld zo’n 1000 euro. Het is verstandig om offertes van verhuisbedrijven met elkaar te vergelijken zodat u eventueel nog geld kunt besparen. Uit evaring weten wij dat u de prijzen van verhuisbedrijven ver uit elkaar elkaar kunnen liggen. Bij het ene bedrijf betaalt u soms veel meer dan bij een ander. Mocht u willen weten hoeveel u precies kunt besparen dan kunt u online naar de prijzen kijken of websites gebruiken die al een vergelijking hebben gemaakt.

Wat dekt mijn verzekering?

Als u een inboedel verzekering heeft dan bent u tijdens de verhuizing vaak niet verzekerd. Dit komt omdat deze verzekering vaak alleen geldig is binnen uw woning. Tijdens de verhuizing bent u dus niet verzekerd als u geen aanvullende verzekering afsluit. Als u een verhuisbedrijf inschakelt moeten zij schade die is aangebracht door hun toedoen vergoeden. Soms kunt u ook extra verzekeringen afsluiten via de verhuizers of uw eigen verzekering.

http://www.verhuisfirma-wijzer.be/oost-vlaanderen/